Rubriky
Sport Zprávy

Zlato z MS v judu putuje opět do Děčína

Mistrovství světa v judu v kategorii Masters proběhlo letos v marockém Marrákeši, kam se sjelo celkem 1185 judistů a judistek z 51 zemí celého světa. V českých barvách startovalo 26 závodníků, mezi kterými tradičně nechyběla ani Lenka Königová z Děčína.

Lenka měla před turnajem na svém kontě už čtyři světové tituly a do Maroka odjížděla s jasným cílem zabojovat i o pátý. A jak dlouhodobě nejlepší světová judistka své kategorie řekla, tak i udělala. Všechny své duely ukončila před časovým limitem a žádný netrval déle než 30 sekund.

„Měla jsem natrénováno a docela jsem si věřila, jenže judo je v tomhle docela ošemetné. Stačí vteřinová ztráta koncentrace, nezachycení soupeřova nástupu do techniky a je vymalováno. Proto jsem se snažila jít do všech zápasů hned od začátku naplno a rozhodnout co nejdříve, což se mi, naštěstí, podařilo,“ řekla ke svému triumfu Königová.

Letošní pátý světový titul je už její čtvrtý v řadě a zdá se, že Lenka se pokusí svoji medailovou sbírku příští rok ještě rozšířit.

„Rozhodně o tom uvažuji a ráda bych se za rok pokusila titul obhájit. Chtěla bych taky moc poděkovat skupině masters z děčínského juda, se kterými se připravuji už léta a velký dík také patří mým sponzorům, kterými jsou Statutární město Děčín a Ústecký kraj. Bez jejich přízně by to pro mě bylo všechno mnohem těžší,“ podotkla ještě Königová.

Jan Rokůsek, JUDO Děčín

This slideshow requires JavaScript.