Rubriky
Sport Zprávy

První odvety začínají, Děčín přivítá Bílinu

Druhá hokejová liga má ve středu ve skupině Sever na programu desáté kolo. Začínají tedy první odvety. Medvědi na svém ledě přivítají Draky z Bíliny.

Děčínští Medvědi se v tabulce ve skupině Sever po osmi odehraných duelech nacházejí na třetím místě se ziskem sedmnácti bodů a nadále tak neztrácejí kontakt na špičce tabulky. Na druhý Most ztrácejí jeden bod, na Vrchlabí pak body tři. Až do minulé středy drželi svou neporazitelnost jako jediný tým v této druholigové skupině. Až domácí duel s Mostem to změnil. Mostečtí z ledu Děčína odvezli všechny tři body za těsnou výhru 3:2. V sobotu pak silné Vrchlabí bylo taktéž na děčínském ledě úspěšné a v boji o první místo s Medvědy tak uspělo a vyhouplo se na čelo skupiny Sever. Dnes čeká děčínské hokejisty podruhé v sezóně Bílina, kterou hned v úvodním kole nové sezóny porazili na jejím ledě 5:1. Dnes ve svém teritoriu by na tuto výhru opět navázali, aby se vrátili na vítěznou vlnu. Budou sice favoritem, ale to nemusí nic znamenat. Bílinští prahnou po odvetě a nedají svému soupeři nic zadarmo.

Nejproduktivnější hráči
Zdeněk Petráš – 20 bodů (9+11)
Ondřej Sýkora – 17 bodů (8+9)
Michal Oliverius – 13 bodů (4+9)

Bílinští hokejisté zatím nepodchytili začátek sezóny a jsou po nelichotivých výsledcích až na posledním, devátém místě se čtyřmi body. V základní hrací době ještě nevyhráli, připsali si výhru po samostatných nájezdech v Jablonci, takže získali aspoň dva body. Sedmkrát pak odešli z ledu jako poražený tým, z toho dvakrát po prodloužení. Nejcennější získaný jeden bod byl proti Vrchlabí. A naposledy se na ledě ve Slaném utkali s Řisuty, které braly bonusový bod navíc po výhře 5:4 v nastavené hrací době. Draci tak mají nyní třízápasovou šňůru proher a rádi by ji protrhli. Na děčínském ledě to sice nebudou mít jednoduché, ale udělají vše pro to, aby Medvědy obrali o nějaký ten bod. Čeká nás tak zajímavý duel v rámci severočeského derby, tak si ho rozhodně nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči
Jakub Procházka – 16 bodů (8+8)
Jaroslav Šimeček – 13 bodů (5+8)
Jakub Zdeněk – 8 bodů (3+5)

Jak už bylo zmíněno, první letošní vzájemný duel vyzněl lépe pro Medvědy, kteří na ledě Bíliny zvítězili 5:1. Budou i v první sezónní odvetě úspěšní, nebo Draci jim nějaké body seberou? To nám napoví až samotný zápas.

První duel v sezóně
Bílina – Děčín 1:5

Utkání na zimním stadionu v Děčíně začíná ve středu 16. 10. 2019 v 18:00 hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Draci Bílina

Vendula Zdražilová, HC Děčín