Rubriky
Sport Zprávy

Most je prvním týmem, který Děčín obral o všechny body

V dohrávce čtvrtého kola druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Most, který Medvědům uštědřil první prohru v sezóně po těsné výhře 3:2. Děčín tak klesl na třetí místo v tabulce.

Už v první minutě hry se do velké šance dostali hosté, když se Řehoř zjevil před Lukášem Lavingerem, ale zblízka ho nakonec nepřekonal. Skóre se pak poprvé měnilo ve třetí minutě, a to na straně Děčína. ZDENĚK PETRÁŠ ujel sám až před Hosnedla a před brankářem Most se nemýlil – 1:0. V osmé minutě měli Medvědi šanci své vedení navýšit v přesilové hře, ale nestalo se tak. Naopak hosté se ve vlastním oslabení dostali do úniku, ve kterém pak VÍTĚZSLAV NEDRDA tváří v tvář překonal děčínského brankáře – 1:1. Lvi poté byli lepším týmem a vypracovali si další šance, ale nedokázali je zužitkovat. V devatenácté minutě už ale ano. MILAN BÖHM po několika odrazech kotouče nakonec našel míst v brance a překonal Lavingera – 1:2. Most tak po první třetině vedl o jednu branku.

Prostřední dějství začalo lépe pro Most. Ten se už po patnácti vteřinách dostal do dvoubrankového náskoku. FRANTIŠEK MÁLA dorazil pod horní víko odražený kotouč a dal svým spoluhráčům klid na hokejky – 1:3. Poté měli Petráš se Sýkorou dvě velké šance za sebou, ale na Hosnedla si nepřišli. V osmadvacáté minutě se to už povedlo a díky trefě PAVLA ZAJANA z mezikruží byli Medvědi Mostu na dostřel jediného gólu – 2:3. Oba týmy se v dalším průběhu hry snažily o vstřelení branky, brankáři na obou stranách však byli proti.

Na začátku třetí třetiny měly oba týmy k dispozici přesilovou hru, avšak využít ji nedokázaly. Medvědi se snažili o vyrovnání, hosté ale byli proti. Naopak Lvi chtěli svůj náskok ještě pojistit, ale šance Mostu likvidoval Lukáš Lavinger. V závěru si Děčínští vynutili tlak před mosteckou klecí, ale ani Petráš či Sýkora se nedostali do přesnějšího zakončení. S přibývajícím časem pak přibývaly také další útoky, skóre se však stále neměnilo ani na jedné straně. A nepomohla tomu ani závěrečná hra Děčína bez brankáře. Děčínu se nepovedlo srovnat a hosté zase nepojistili výhru střelou do odkryté klece. Poslední část hry tak branku nepřinesla a Mostečtí tak vedení udrželi. Stali se tak prvním týmem, který Medvědům uštědřil první prohru v sezóně.

HC Děčín – Mostečtí Lvi 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Petráš (Sýkora), 28. Zajan (Petráš, Sýkora) – 8. Nedrda, 19. Böhm (Čejka, Přibyl), 21. Kýhos (Nedrda)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Ineman, Faigl, Sýkora, Arnold, Chovanec, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Fojt, Volráb (A), Damašek

Vendula Zdražilová, HC Děčín