Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi ztracený zápas s Novou Pakou dovedli k výhře

Medvědi s Novou Pakou po první třetině prohrávali 0:3, nakonec se jim podařilo ztrátu vymazat a vynutili si nastavenou hrací dobu. V té poté rozhodl o bonusovém bodu navíc Pavel Zajan. Děčín tak získal důležité dva body do tabulky.

Skóre se měnilo na děčínském zimním stadionu už na začátku šesté minuty. Hosté sice nevyužili přesilovou hru, ale hned po jejím konci udeřili. JAKUB PLANÝ nenápadnou střelou zaskočil Šimona Brňáka – 0:1. Hosté neustále atakovali branku Medvědů a díky této trefě se dostali do vedení. Medvědi se postupně začali osmělovat, ale na Vacka nevyzráli. Naopak ve čtrnácté minutě navýšil vedení Nové Paky PETR FOERSTER střelou ke vzdálenější tyči – 0:2. V závěru první třetiny ubránili Děčínští oslabení, o chvíli později však opět inkasovali. Podruhé v utkání se trefil JAKUB PLANÝ, jenž projel před Brňáka jako nůž máslem a zakončil kolem jeho levého betonu – 0:3. Po prvním dějství to tedy s Děčínem nevypadalo vůbec dobře.

Do prostřední části hry nastoupil mezi děčínské tři tyče Lukáš Lavinger, který vystřídal Šimona Brňáka. Poté měl Děčín k dispozici vůbec první přesilovou hru, kterou po jednadvaceti vteřinách přetavil v první gól. ZDENĚK PETRÁŠ si najel do těsné blízkosti Vacka a nedal mu šanci – 1:3. Od této chvíle roztočili domácí hokejisté doslova kolotoč před Vackovou klecí, ovšem hostující brankář svými zákroky soupeři doslova motal hlavu. Držel svůj tým nad vodou a nedopustil, aby Medvědi šli na kontaktní branku. Poté měli šance ještě Jan Chovanec a Zdeněk Petráš, ale do konce druhé periody se už nic nestalo a před Medvědy tak bylo stále hodně práce.

V šestačtyřicáté minutě se povedlo Medvědům dostat se Nové Pace na dostřel jediné branky a byli tak zpět v utkání. ŠTĚPÁN KUCHYNKA zasunul puk za Vackova záda a Medvědům do žil vlili krev – 2:3. Ti se opět dostali před branku soupeře, kde několika střelami však Vacka znovu neprostřelili. Povedlo se jim to v padesáté minutě. Sýkorovo nahození před Vacka sklepl šikovně holí PAVEL ZAJAN a na ledě tak propukla velká radost, bylo totiž vyrovnáno a začínalo se znovu od začátku. Děčín měl ještě v závěru třetí třetiny přesilovou hru, ale nedokázal ji využít. Utkání tak došlo do prodloužení, ve kterém to už vypadalo i na samostatné nájezdy. Opak však byl pravdou. Pětatřicet vteřin před vypršením nastavené hrací doby odmítl trestná střílení PAVEL ZAJAN, který osamocen před Vackem poslal kotouč pod víko jeho branky – 4:3. Medvědi tak nakonec prakticky z prohraného zápasu vytěžili dva důležité body.

HC Děčín – BK Nová Paka 4:3 po prodloužení (0:3, 1:0, 2:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Petráš (Balcar), 46. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 50. Zajan (Sýkora), 65. Zajan (Smola, Mareš) – 6. Planý (Hnik, Půlpán A.), 14. Foerster (Müller, Planý), 20. Planý (Müller, Foerster)

Sestava HC Děčín:
Brňák (21. Lavinger) – Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma – Ineman, Sýkora, Chovanec, Oliverius (C), Faigl, Petráš, Zajan (A), Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín