Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi dvakrát vedli, nakonec s Vrchlabím padli

V rámci devátého kola druhé hokejové ligy zavítali na led Děčína hokejisté Vrchlabí, kteří sice dvakrát prohrávali, nakonec však dotáhli zápas do vítězného konce. Zápasu předcházela rozlučka s Ondřejem Hříbalem, jenž ukončil kariéru a také minuta ticha za zesnulého Karla Gotta.

V úvodu první části hry byli aktivnější hosté, kteří si před Lavingerem vypracovali nějaké šance. Ale brankář Děčína byl pozorný a pokusy pochytal. Poté se i Medvědi dostali do velké šance, ale proti Danielu Volrábovi zakročil hostující Soukup. Skóre se tak opět neměnilo. Ve čtrnácté minutě už ale ano. ONDŘEJ SÝKORA po převzetí pasu od Petráše ujel sám před Soukupa, kterému udělal blafák do bekhendu a prostřelil ho – 1:0. Děčínští tak byli v jednobrankovém náskoku. Jenže hosté se nakonec v závěru třetiny dostali na vyrovnání. Tři vteřiny před vypršením domácího trestu vznikla před děčínským brankovištěm skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval někdejší extraligový hráč Pardubic PETR SÝKORA a začínalo se znovu od začátku – 1:1.

Prostřední dějství začalo lépe pro Medvědy. Ti se úderem sedmadvacáté minuty dostali znovu zpět do vedení, když od modré čáry prostřelil Soukupa JAN KALTENBÖCK – 2:1. Jenže netrvalo dlouho a bylo opět vyrovnáno. JAN HLAVÁČ sebral odražený kotouč před Lavingerovou klecí a usměrnil ho do jeho branky – 2:2. Poté nebyly uznány góly na obou stranách a skóre se tak neměnilo. Na začátku pětatřicáté minuty dostal puk na svoji hůl PATRIK URBAN po tom, co se dva domácí hráči srazili a po jeho střele pak zdvihl ruce nad hlavu, Vrchlabí tak poprvé vedlo – 2:3. Děčínští se snažili ještě v závěru prostřední části hry o vyrovnání, to ale nepřišlo. Navíc byl vyloučen Tůma na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl a Vrchlabí tak mělo před třetí třetinou možnost v dlouhé přesilové hře navýšit svůj náskok.

Početní výhodu měli hosté ještě zdvojnásobenou a tuto dokázali využít. TOMÁŠ JIRKŮ z mezikruží prostřelil Lavingera a dal Vrchlabí dvougólový náskok – 2:4. Chvíli poté měli také přesilovku pět na tři děčínští hokejisté, využít ji však nedokázali. Ve třiapadesáté minutě se dostal Jaroslav Bednář do samostatného úniku, Lavinger si ale s jeho nebezpečným pokusem poradil. O chvilku později měl vrchlabský Stadion náskok už o tři góly. JIŘÍ HOZÁK za Lavingerova záda dorazil odraženo střelu Lukáše Kastnera a s Medvědy to už dobře nevypadalo – 2:5. V pohledné akci se ještě pokusil o korekci skóre Pavel Zajan, ale to se už nepovedlo. Vrchlabí své vedení uhájilo až do konce a připravilo Děčínu druhou prohru v řadě. V tabulce poskočilo na první místo, Děčín zůstal třetí

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Sýkora O. (Petráš, Zajan), 27. Kaltenböck (Faigl, Oliverius) – 20. Sýkora P. (Urban), 29. Hlaváč, 35. Urban, 44. Jirků, 56. Hozák (Kastner)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Fojt, Damašek, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Sýkora O., Volráb (A), Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín