Rubriky
Sport Zprávy

Letošní sezónu začínáme v poháru AAC proti rakouskému Grazu

Rakouský UBSC Raiffeisen Graz (Štýrský Hradec) byl soupeřem Děčína i v loňském ročníku Alpe Adria Cupu, ovšem letošní tým má s tím loňským pramálo společného. Změna na trenérském postu přivedla slovinského trenéra Ervina Dragšiče, který v Grazu působil dva ročníky 2013-15 a má také krátkou českou stopu, kdy ještě jako hráč odehrál část sezóny v Prostějově (2005/06). Poté se však z basketbalového prostředí vytratil a jen na rok se objevil ve druhé slovinské lize. Nyní se tedy vrací do horského a druhého největšího města Rakouska a s ním přichází také téměř kompletně vyměněný kádr.

Z loňského týmu, který v loňském ročníku AAC prohrál všech šest zápasů,zůstali tři hráči, z nichž jediný Anton Maresch byl výraznější postavou. Do týmu přišel ex-olomoucký Srb Filip Šepa, dále pak zkušené chorvatské duo Car (nejlepší střelec rakouské ligy) a Poščič, srbský pivot s německým pasem Matič a americké duo rozehrávač Beard a křídelník Kuiper. Z kusých informací o přípravných duelech vypadá Graz nebezpečněji proti loňsku, když už dvakrát porazil lepší z vídeňských týmů BC (celkově první zápas 118:91, pak ve finále domácího turnaje 70:49, předtím semifinále s druholigovým ambiciózním Innsbruckem 67:52).

Loni Válečníci porazili Štýrský Hradec 86:76 a 85:91, když nejvíce děčínských bodů dal v prvním utkání Lamb Autrey (20), v odvetě pak Šimon Ježek (19). Děčín nakonec ve skupině A získal čtyři vítězství stejně jako maďarský Körmend a slovenské Levice, ale kvůli horšímu skóre nepostoupil do vyřazovací části poháru. Skupina to byla opravdu těžká, což potvrzuje i fakt, že Levice se dostaly až do semifinále a Körmend nakonec celý pohár vyhrál.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Letošní sezónu začínáme v poháru AAC proti rakouskému Grazu. Chceme sezónu rozjet co nejdříve, proto jsme rádi, že můžeme hrát ostrý zápas v AAC poháru. Graz je zkušený rakouský tým, který přes léto posílil staršími hráči a pro nás to bude velká prověrka po letní přípravě. Máme určité zdravotní potíže, ale já věřím, že nastoupíme v nejsilnější možné sestavě.“

Šimon Ježek, křídlo BK ARMEX Děčín: „V úterý nás čeká první ostrá zkouška, kdy letošní sezónu zahájíme domácím utkáním AAC proti rakouskému Grazu. Věřím, že náš výkon bude plně reflektovat veškeré úsilí vynaložené během předešlých měsíců. Příprava byla náročná a snesla by nejpřísnější měřítka, tým si kvalitně sedl, panuje dobrá nálada. Všichni netrpělivě vyhlížíme datum 24. září, kdy se nám po delší letní odmlce opět naskytne šance všem ukázat, jak vypadá děčínský basketbal.“

Zdroj: www.bkdecin.cz