Rubriky
Sport Zprávy

Děčín se Dvorem bere další tři body

První domácí duel v nové sezóně Medvědi zvládli, když na svém ledě porazili hokejisty ze Dvora Králové poměrem 6:4.

Úvodní dějství přineslo útočnou hru a oba celky se brzy dostaly do šancí. Oba brankáři ale byli pozorní a drželi svá čistá konta. V jedenácté minutě se ale zrodila dosud nejnebezpečnější akce, a to na straně Dvora Králové. Vojtěch Havlas si sjel těsně před Lavingera a málem ho bekhendovou střelou překonal. Jenže domácí brankář se zaskvěl a jeho šanci reflexivně zastavil a slavil první velký zákrok zápasu. Netrvalo dlouho a také Medvědi ohrozili hostující branku. Zdeněk Petráš tváří v tvář nedostal puk za Čápova záda, ten si taktéž připsal velmi dobrý zákrok a podržel svůj tým. O chvilku později pak ujel všem Milan Valášek a proti jeho stahovačce zakročil opět děčínský brankář. Když už to vypadalo, že první dějství skončí bez branek, opak byl pravdou. Ve dvacáté minutě poslal hosty do vedení DAVID HRAZDIRA, jenž zblízka nedal domácímu gólmanovi šanci – 0:1.

Prostřední dějství už bylo ze strany Děčína mnohem lepší a brzy přišla vyrovnávací branka. V sedmadvacáté minutě prostřelil Čápa ONDŘEJ SÝKORA a začínalo se znovu od začátku – 1:1. O dvě a půl minuty později pak přišla pěkná akce v podání DANIELA VOLRÁBA, který objel branku Dvora a hned na to kotouč zasunul k bližší tyči do odkryté klece – 2:1. Sedm minut před vypršením druhé třetiny pak zblízka překonal Čápa také TOMÁŠ FAIGL a Děčín byl na koni. A když PATRIK BALCAR za chvíli využil přesilovou hru a hostující brankář lovil kotouč počtvrté ze své sítě, pustil do brankoviště svého kolegu – 4:1. To hosty trošku zklidnilo a poté slavili druhou trefu. JAKUB LUŠTINEC dostal puk za záda Lavingera a hosté už byli zase zpátky ve hře – 4:2.

Začátek třetí třetiny byl pro Medvědy krušný, neboť čelili dvojnásobné početní výhodě hostů. A Dvorští byli velmi nebezpeční a několika nebezpečnými pokusy ohrožovali Lavingera. Ten ale svými přesnými zákroky držel Medvědy a nakonec toto oslabení zvládli bez úhony. V šestačtyřicáté minutě se do listiny střelců podruhé zapsal ONDŘEJ SÝKORA, jehož přízemní pokus skončil za zády Janského – 5:2. Avšak netrvalo dlouho a hosté zase snížili díky trefě MARTINA TONDRA a vykřesali ještě naději na úspěch v zápase – 5:3. Jenže v polovině třetího dějství využil přesilovou hru MICHAL OLIVERIUS a Medvědi stále udržovali slibný náskok – 6:3. Poslední slovo ještě ale měli hosté v závěru utkání. VOJTĚCH HAVLAS pak už jen prudkou střelou kosmeticky upravil skóre – 6:4. Děčín tak získal další tři body v tabulce, kde je na průběžném prvním místě.

HC Děčín – HC Rodos Dvůr Králové nad Labem 6:4 (0:1, 4:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Sýkora (Petráš), 29. Volráb (Ineman), 33. Faigl (Oliverius, Kuchynka), 34. Balcar, 46. Sýkora (Loukota), 50. Oliverius – 20. Hrazdira (Havlas), 36. Luštinec (Karlík), 47. Tondr (Půhoný, Hoskovec), 59. Havlas (Luštinec)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma – Volráb (A), Oliverius (C), Fojt – Petráš, Faigl, Sýkora – Chovanec, Zajan (A), Dörner – Kuchynka, Ineman

Vendula Zdražilová