Rubriky
Sport Zprávy

Děčín je stále stoprocentní, plně bodoval i v Nové Pace

Medvědi v rámci třetího kola druhé hokejové ligy sebrali všechny body Nové Pace na jejím ledě a nadále tak zůstávají bez ztráty kytičky.

Na první velkou šanci se nemuselo čekat dlouho. V páté minutě se do ní dostali domácí hráči. Jakub Planý se dostal do samostatného úniku, ale tváří v tvář Lavingerovi pouze přestřelil jeho klec. A hned na to unikli Medvědi a z protiútoku pak slavili první branku zápasu. ONDŘEJ SÝKORA zužitkoval přihrávku od Zdeňka Petráše a zblízka Vacka překonal – 0:1. V šestnácté minutě se Medvědi dostali do další šance, Ondřej Damašek ale netrefil odkrytou novopackou branku. V závěru první třetiny pak hráli Děčínští přesilovku pět na tři. Tu nestihli využít, následně však tu klasickou už ano. Před Denisem Vackem vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval děčínský matador DANIEL VOLRÁB a procedil kotouč do jeho branky – 0:2. Děčín tak po první třetině měl náskok o dva góly. Domácí naopak museli dohánět manko.

Prostřední dějství začalo lépe pro domácí tým. Ten se ve třiadvacáté minutě dostal na kontaktní branku. MAREK MLČOCH prostřelil Lavingera v přesilové hře a sebral Lavingerovi čisté konto a zároveň byla Nová Paka Medvědům na dostřel jediného gólu – 1:2. Jenže z přesné trefy se Novopačtí radovali pouze dvacet vteřin. Hned po buly totiž skóroval poprvé v děčínském dresu VOJTĚCH TŮMA a vrátil Děčínu náskok o dva góly – 1:3. Ve třiatřicáté minutě využili Medvědi další početní výhodu, když střelou mezi betony Vacka se prosadil TOMÁŠ FAIGL – 1:4. Děčínští tak měli už hodně pohodlný náskok, ale v závěru druhé periody měli domácí velký tlak a vypracovali si tři obrovské šance, avšak Děčín vše ustál a slibný náskok udržel až do závěrečné sirény, která tuto část hry ukončila.

Ve třetí třetině se domácí snažili snížit své manko, ale marně dobývali děčínskou klec. V jednapadesáté minutě naopak mohl udeřit Zdeněk Petráš, ale tváří v tvář Vacka nepřekonal. O chvilku později pak předvedl pěkné fair-play gesto obránce Medvědů Patrik Zicho, jenž odvolal zakázané uvolnění domácích, když sudím řekl, že kotouč tečoval. V šestapadesáté minutě střelou pod víko přetavil Damaškovu přihrávku MICHAL OLIVERIUS a pečetil tak tři body pro Děčín – 1:5. Domácí v závěru zápasu měli ještě několik šancí na korekci skóre, ale to se už neměnilo. Děčínští tak získali další tři body do tabulky a nadále vedou skupinu Sever.

BK Nová Paka – HC Děčín 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Mlčoch (Nevyhoštěný, Martínek) – 5. Sýkora (Petráš, Tůma), 20. Volráb (Oliverius, Sýkora), 23. Tůma (Sýkora, Petráš), 33. Faigl (Oliverius), 56. Oliverius (Damašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Ineman – Fojt, Oliverius (C), Zajan (A) – Petráš, Sýkora, Dörner – Volráb (A), Damašek

Vendula Zdražilová