Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci už začali s přípravou na nový ročník Kooperativa NBL

V pondělí 5. srpna začala pro hráče děčínského A-týmu letín příprava na Kooperativa NBL 2019/20, a to hned ostrým testováním na pražské FTVS, kde působí klubový kondiční specialista Vladimír Hojka. Ve dvou skupinách si tak trenéři mohli udělat obrázek o aktuálním stavu kondice většiny kádru, když různými způsoby prokazovali zdatnost po třítýdenním individuálním bloku fyzické přípravy. Od úterý pak nastoupí už v Děčíně k tréninkům.

První týden bude pouze o hrubé přípravě. Poté se postupně začne zvyšovat poměr basketbalové činnosti. Testovat pak budou Válečníky soupeři v přípravných duelech, z nichž je opět většina zahraniční a v mnoha případech půjde o prověrky velmi náročné. Kromě tradičních německých soupeřů z Dresden (ProB – 3.liga) a Chemnitz (špička ProA) se Děčín utká také s prvoligovým Libercem, se kterým navázal pro nadcházející sezónu spolupráci, dále pak s pátým celkem polské ligy BM Slam Stal Ostrow Wielkopolski (jeden ze dvou duelů se odehraje ve Varnsdorfu) a především se špičkovými bundesligovými celky Brose Bamberg a medi Bayreuth! O možném doplnění seznamu zápasů se ještě vedou jednání.

Na konci září by pak mělo dojít k ostrému vstupu Válečníků do nového ročníku Alpe Adria Cupu. O konkrétních termínech a soupeřích se však teprve rozhodne na tradičním setkání zástupců klubů začátkem září.

Kooperativa NBL začne Děčínu 5. října, kdy přivítá v repríze posledního semifinále tým DEKSTONE Tuři Svitavy.

 

Aktuální rozpis přípravných utkání ke dni 5.8.2019:

21. 8. 2019   Brose Bamberg – BK ARMEX Děčín
29. 8. 2019   BV Chemnitz 99ers – BK ARMEX Děčín
31. 8. 2019   BK ARMEX Děčín – BV Chemnitz 99ers
5. 9. 2019     BK ARMEX Děčín – BM SLAM Stal Ostrow Wielkopolski

6. 9. 2019     BK ARMEX Děčín – BM SLAM Stal Ostrow Wielkopolski (Varnsdorf)
12. 9. 2019   Dresden Titans – BK ARMEX Děčín
17. 9. 2019   YDEA Kondors Liberec – BK ARMEX Děčín (Hodkovice n. M.)
19. 9. 2019   medi Bayreuth – BK ARMEX Děčín

Změny v rozpisu utkání jsou vyhrazeny.