Rubriky
Sport Zprávy

Dlouhá pauza končí, děčínští odehrají první přípravné utkání

Dlouhá hokejová pauza se pomalu, ale jistě chýlí ke konci a nejinak je tomu i v děčínském klubu. Ten už poctivě trénuje na ledě a už toto úterý sehraje první přátelský duel. Na svém ledě hokejisté Děčína přivítají mostecké Lvy.

Předposlední červencový den se na prvním tréninku hlásilo trenérům Jaroslavu Haškovi, Janu Havlíčkovi a Martinu Pošustovi téměř celé mužstvo, chyběli jen někteří hráči, kteří ještě měli volno. Ale i ti se už do tréninkových dávek zapojili. Po uplynulé sezóně v týmu skončili, jak už bylo zmíněno, ze zdravotních i jiných důvodů hráči Jan Molnár (ten vynechal kvůli zdravotním problémům celou loňskou sezónu), dále pak také Ondřej Hříbal, který taktéž laboroval se zdravím a nakonec musel kariéru předčasně ukončit. Skončili i Ondřej Kopta, Radomír Vaněk, David Drašar, Pavel Kordule a Jan Bárdoš. V týmu Děčína se zapojili více jeho odchovanci, kteří se poperou o šanci u A týmu.

A budou mít možnost právě už proti Mostu, jenž své přípravné utkání odehrál v neděli na ledě pražské Kobry. V jeho dresu nechyběl David Drašar, který si připsal dva góly do sítě soupeře. Šikovný útočník se ale bude snažit probojovat do týmu litvínovské Vervy, kam naskočil i na konci uplynulé sezóny k několika utkáním. Je možné, že se tedy v úterý v mosteckém dresu objeví. Tam působí i další hráči, kteří před časem oblékali děčínský dres. Patří mezi ně např. obránce Miroslav Kuncl či útočník Milan Böhm.

V loňské sezóně se Děčín s Mostem utkal čtyřikrát. Třikrát prohrál a jen jednou se radoval z vítězství. Svému soupeři tak mají Medvědi co vracet a v prvním přátelském duelu se pokusí zvítězit.

Zápasy v loňské sezóně

HC Děčín – Mostečtí Lvi 4:9
Mostečtí Lvi – HC Děčín 6:5pp
HC Děčín – Mostečtí Lvi 4:7
Mostečtí Lvi – HC Děčín 4:9

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná v úterý 13. 8. 2019 v 18. hodin.

Vendula Zdražilová, HC Děčín