Rubriky
Sport Zprávy

Jediným odchodem z loňského stálého kádru Děčína je kapitán Jakub Krakovič.

„S Kubou Krakovičem jsme se po společných jednáních od skončení sezony nakonec rozhodli neprodloužit hráčskou smlouvu. Hlavním důvodem je možnost otevření většího herního prostoru pro mladé hráče a v neposlední řadě také naše možnosti, které nám, ač by srdce chtělo, neumožňují mít tak široký hráčský kádr. Jakubovi patří ohromný dík za odvedenou práci ve válečnickém dresu. Za jeho tříletého působení získal náš klub dvě stříbrné medaile, z toho jednu dokonce s Kubou jako kapitánem! Přejeme proto hodně štěstí do další kariéry a hlavně do života!“, uvedl k odchodu generální manažer Lukáš Houser.

Sám Jakub Krakovič řekl: „Přesto, že jsme se s vedením nedohodli na dalším pokračování, tak bych tímto chtěl poděkovat všem okolo děčínského basketu. Oběma trenérům, realizačnímu týmu, vedení, fanouškům a hlavně taky spoluhráčům. Společné tři roky, dvě stříbrné medaile a k tomu skvělá atmosféra v šatně, hledišti a s lidmi, kteří pro klub pracují. Přeju, ať se klukům daří i dál a díky.“

„Kraky“ odehrál za Děčín v Kooperativa NBL ve třech sezónách 114 utkání, v nichž dal 613 bodů a doskočil 319 míčů. Pro ročník 2018/19 přebral roli kapitána týmu po dlouholetém „vedoucím šatny“ a legendě děčínského basketu Koubovi Houškovi. Kromě zisku dvou ligových stříber si Jakub Krakovič v dresu Děčína připsal také dvě účasti na Final Four Českého poháru.

Kraky díky!

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta