Rubriky
Zprávy

Kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace čeká Děčín dopravní uzavírka

Zásadní rekonstrukce vodovodu a kanalizace proběhne v Děčíně na Teplické ulici a v ulici Čsl. mládeže. Práce na Teplické ulici začnou již v příštím týdnu. Řidiči projíždějící přes Děčín budou proto muset využívat objízdnou trasu. Investorem stavby je Severočeská vodárenská společnost a.s.

Rekonstrukce je nutná vzhledem ke stavu a stáří současného zařízení. Na několika místech již došlo k propadům kanalizace. Rekonstrukce kanalizace proběhne v déle 811 metrů, rekonstrukce vodovodu pak v délce 819 metrů. Součástí stavby bude i rekonstrukce částí stok a vodovodních řadů – propoje do vedlejších ulic. Práce na Teplické ulici budou probíhat v pěti etapách, a to od 10. června do 30. prosince 2019. Teplická ulice od křižovatky Čsl. mládeže až po křižovatku s ulicí Žižkova proto bude během rekonstrukce pro dopravu zcela neprůjezdná, lidé však budou moci využívat chodníky, zajištěn bude také přístup k nemovitostem. Objízdná trasa povede přes Podmokelskou a Pivovarskou ulici, a to oběma směry.

„Teprve po této opravě může proběhnout záměr města revitalizovat také tuto významnou část Podmokel,“ uvedl náměstek primátora Jiří Anděl.

Jak bude rekonstrukce probíhat po etapách:
I. hranice křižovatky s ul. Čsl. mládeže po křižovatku s ul. Zbrojnická
II. od křižovatky s ul. Zbrojnická do cca poloviny parkoviště „Jordánka“
III. od poloviny parkoviště „Jordánka“ po křižovatku s ul. Thomayerova
IV. od křižovatky s ul. Thomayerova po č.p. 27
V. od č.p. 27 po křižovatku s ul. Žižkova

Práce na Teplické ulici provede společnost REKULTIVACE Ústí nad Labem s.r.o.

Aby bylo možné rekonstruované sítě napojit na Labské nábřeží, musí současně proběhnout totéž v ulici Československé mládeže. V první polovině července proto dojde k uzavření ulice Čsl. mládeže kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace pro osobní dopravu od kruhového objezdu pod viaduktem a dále kolem mototechny ke křižovatce s Teplickou ulicí. Autobusy MHD zatím budou jezdit po stávajících trasách. Ostatní řidiči budou muset využívat objízdnou trasu po nábřeží směrem k Tescu a po kruhovém objezdu u LIDLU opět přes Podmokelskou a Pivovarskou ulici.
Zhotovitelem této stavby bude společnost KOMOSTAV s.r.o.

Zdroj: Magistrát města Děčín