Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Odešli bez placení
DĚČÍN – Drogistické zboží za více než šestnáct tisíc českých korun zmizelo z regálů děčínského obchodu v začátku letošního února. Zástupci drogerie v místním obchodním centru v Sofijské ulici kontaktovali podmokelské policisty a ti se případem sedmého února letošního roku začali zabývat. Z regálů zmizely holicí strojky, náhradní hlavice ke strojkům, denní a noční krémy i další kosmetika. Ohlášenou nepříjemnost prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.

Utekli bez placení
DĚČÍN – Do prostor děčínského obchodního centra vyráželi místní policisté sedmého února opakovaně. K dalšímu možnému přečinu krádeže mohlo dojít v obchodě s oblečením. Obsluha obchodu si ve středu šestého února v podvečer všimla dvojice mladíků prchajících narychlo z obchodu. Následnou kontrolou pracovnic prodejny vyšlo najevo, že mezi nabízenými oděvy chybí sedmero pánských kalhot. Chybějící zboží odpovídá částce 5.493,- Kč. I tento případ podmokelští policisté šetří s ohledem na přečin krádeže.

Nehoda na přejezdu
DĚČÍN – Ve čtvrtek sedmého února dopoledne byli děčínští policisté přivoláni k železničnímu přejezdu v Bechlejovicích, kde došlo krátce před osmou hodinou ráno  k dopravní nehodě. Řidič osobního automobilu vjel do kolejiště i přes zapnutá výstražná znamení, kde vzápětí došlo ke srážce osobního automobilu a projíždějícího vlaku. Incident se obešel bez zranění. Policisté zástupce obou stran (řidiče i strojvedoucího) vyzvali k orientační dechové zkoušce i testu na přítomnost jiných návykových látek. Podíl alkoholu a drog na nehodě byl vyloučen negativními výsledky. Případ nadále šetří k ohledem na přečin obecného ohrožení z nedbalosti.

Řidič, dbejte na výstražná znamení na železničních přejezdech! Chodci, vyhněte se vstupu do kolejiště v případě zapnutého výstražného znamení i spadlých závor! Nerespektování vás může stát život. A buďme si vědomi, že jsme současně příkladem mladším generacím i lidem kolem sebe. Jak si děti přeberou, když jim vkládáme do hlavy „nesmíš přecházet železniční přejezd, když jsou závory dole a blikají červená výstražná světla!“ a přitom přejíždíme přejezdy na červenou, vstupujeme do kolejiště během červeně blikajících světel …

Děčín 8. února 2019
nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín