Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi si v Letňanech s chutí zastříleli

V rámci osmatřicátého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína na led do pražských Letňan, kde si s chutí zastříleli. Svého soupeře deklasovali poměrem 13:3 z jejich pohledu.

Hned na začátku utkání měli domácí velkou šanci, Tejral ale nakonec na Lavingera nevyzrál. A hned na začátku třetí minuty se trefili Medvědi. DANIEL VOLRÁB překonal domácího brankáře a poslal velmi brzy Děčín do vedení – 0:1. Ovšem o chvilku později bylo vyrovnáno. DAVID VOBOŘIL střelou do šibenice překonal Lavingera a začínalo se znovu od začátku. V patnácté minutě už to ale neplatilo. PAVEL ZAJAN střelou pod víko branky Letňan strhl vedení znovu na stranu Medvědů – 1:2 a domácí museli opět dotahovat. V posledních vteřinách první části hry byli Děčínští ve velké šanci, ale Hamalčík dokázal přesným zákrokem tuto zneškodnit.

Medvědi v devětadvacáté minutě udeřili potřetí, a to ve vlastním oslabení, když se trefil DAVID DRAŠAR – 1:3. Během chvilky pak podruhé v zápase skóroval PAVEL ZAJAN, jenž netradičně od modré čáry prostřelil Hamalčíka – 1:4. Domácí pak úplně propadli a záhy inkasovali popáté. Ve čtyřiatřicáté minutě se mezi tři tyče trefil ZDENĚK PETRÁŠ z brejkové situace a Medvědi měli bezpečný čtyřbrankový náskok – 1:5. A netrvalo opět příliš dlouho a bylo to 1:6. MARTIN TŮMA střelou nad lapačku Hamalčíka nedal brankáři domácích šanci – 1:6 a kanonáda v prostřední části hry tak pokračovala dále. Medvědi Letce k ničemu nepouštěli a postupně se dostali do vedení o sedm branek. Nejprve se prosadil JAN KALTENBÖCK a po něm také MARTIN TŮMA – 1:8. Domácí sice ještě snížili, když se od modré prosadil DOMINIK BARBORA – 2:8, ale poslední slovo ve druhé třetině měli Medvědi, kteří ZDEŇKEM PETRÁŠEM vsítili už devátou branku a poprvé inkasoval druhý brankář, jenž nahradil Hamalčíka. Děčínský útočník skóroval po vyšachování obrany do prázdné klece – 2:9.

Hned na začátku třetího dějství prostřelil Lavingera TOMÁŠ FABIÁNEK, který tak vsítil třetí branku svého celku – 3:9. Stále ale měli domácí co dohánět. Ve čtyřiačtyřicáté minutě zkompletoval hattrick ZDENĚK PETRÁŠ, jenž tak domácím uštědřil potupnou desítku – 3:10. A netrvalo dlouho a další hattrick byl na světě, o ten se postaral MARTIN TŮMA střelou z mezikuží – 3:11. Brugioni pak musel znovu čelit další akci Děčína, po které Medvědi přidali už dvanáctý přesný zásah. DANIEL VOLRÁB akci dotáhl do zdárného konce a debakl rostl – 3:12. V pětapadesáté minutě se prosadil novic v sestavě Děčína, a sice MAREK BERKA, který zužitkoval přihrávku zpoza domácí klece – 3:13. Zápas napsal dva hattricky, o které se postarali Martin Tůma a Zdeněk Petráš. Kobra ztratila dva body a Děčín tak má tříbodový náskok.

HC Letci Letňany – HC Děčín 3:13 (1:2; 1:7; 1:4)
Branky a nahrávky: 7. Vobořil, 39. Barbora, 42. Fabiánek – 3. Volráb (Zukal, Drašar), 15. Zajan (Berka, Kopta), 29. Drašar (Vaněk), 31. Zajan (Bárdoš), 34. Petráš (Zajan), 35. Tůma (Kaltenböck), 37. Kaltenböck (Faigl, Oliverius), 37. Tůma (Oliverius), 40. Petráš (Kopta), 44. Petráš (Oliverius), 45. Tůma (Drašar, Zukal), 49. Volráb (Zukal), 55. Berka (Zajan)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Balcar – Bártek, Zajan, Drašar, Volráb, Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Berka

Vendula Zdražilová, HC Děčín