Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi musí zvítězit za tři body, aby měli jistotu play-off

Dnes se rozhodne o tom, zda Medvědi postoupí do play-off, vše mají ve svých rukách. Aby si zajistili vyřazovací boje, musí s Bílinou vyhrát za tři body, pokud se nechtějí ohlížet na výsledek pražské Kobry.

Jak už bylo zmíněno, domácí hokejisté mají postup do vyřazovacích bojů ve svých rukách. Na svém kontě mají sedmačtyřicet bodů a pokud se nechtějí ohlížet na výsledek pražské Kobry, musí vyhrát za tři body. Za tohoto stavu by totiž šli do play-off automaticky, Kobra i by při tříbodovém vítězství ztrácela jeden bod. Ovšem pokud Medvědi ztratí jeden bod a Pražané by získali tři, postupovali by oni. A dokonce Kobře by mohly stačit i body dva v případě, že by Děčín s Bílinou bral jeden bod. Napínavé to tedy bude do úplného konce. Děčínští jsou odhodláni doma Bílinu porazit po šedesáti minutách hry, jednoduché to ale nebude. Bílinští Draci se na Děčín umí připravit a také ho i potrápit. Jednou se tak v základní části už stalo. Uvidíme, jak to dnes dopadne, čeká nás hodně zajímavý duel.

Nejproduktivnější hráči
Michal Oliverius – 42 bodů (9+33)
Pavel Kordule – 41 bodů (25+16)
Zdeněk Petráš – 39 bodů (23+16)
Hosté z Bíliny už sezónu pouze dohrávají, dnes to tak pro ně bude poslední zápas. A o to více prahnou po posledních bodech, aby ji zakončili co nejlepším způsobem. Na svém kontě mají Draci sedmadvacet bodů za devět výher a osmadvacet proher a jsou v tabulce na posledním sedmém místě. Naposledy Bílinští bodovali na svém ledě, když prohráli s Klatovy v prodloužení 3:4. I dnes by tak rádi favorita duelu potrápili a na jeho ledě se o to pokusí.

Nejproduktivnější hráči
Jakub Procházka – 56 bodů (31+25)
Tomáš Urban – 36 bodů (13+23)
Jakub Komínek – 30 bodů (13+17)
Oba celky se v sezóně utkaly třikrát, dnes to bude naposledy. Medvědi dvakrát vyhráli a Bílina dokázala jednou urvat dva body po nájezdech. Vždy se radoval hostující tým, bude tomu tak i dnes, nebo Děčínští dokáží potřetí Draky porazit?

Bílina – Děčín 3:7
Děčín – Bílina 2:3sn
Bílina – Děčín 4:7
Utkání na zimním stadionu v Děčíně začíná ve středu 27. 2. 2019 v 18. hodin.

Online přenos: HC Děčín – HC Draci Bílina

Vendula Zdražilová, HC Děčín