Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi postoupili do play-off a vyzvou Vrchlabí

V posledním utkání základní části porazili děčínští hokejisté Bílinu 6:2 a zajistili si tak účast ve vyřazovacích bojích. Naopak pro Kobru, která měla ještě šanci, sezóna skončila. V sérii se Medvědi utkají s Vrchlabím, začíná se už tuto sobotu, v pondělí se pak Děčín představí na domácím ledě.

Medvědi se do vedení dostali už ve druhé minutě hry, kdy částečně odkrytou klec trefil TOMÁŠ FAIGL – 1:0. O chvilku později ujeli hosté do přečíslení, souhru ale překazil obranný zákrok Vaňka. V desáté minutě už bylo vyrovnáno. JAKUB KOMÍNEK svou pěknou akci zakončil svižnou střelou z pravé strany – 1:1. Děčín však produkoval stále stejnou hru, dostával se do šancí a jednu z nich pak přetavil v poslední pětiminutovce první části hry ve vedoucí gól MARTIN TŮMA – 2:1, jenž se trefil z prostoru mezi kruhy. V čase 13:54 fauloval Dvořák děčínského hráče ve střelecké pozici a sudí nařídil trestné střílení. To jel  Zdeněk Petráš, jenž však zakončil jen do betonu Pejsara.  V šestadvacáté minutě střílel na Pejsara Balcar, jeho pokus vyrazil bílinský brankář před sebe, na následnou dorážku DANIELA VOLRÁBA už byl ale krátký – 3:1.

O chvíli později zakončil elegantní souhru Medvědů MICHAL OLIVERIUS, kapitán Děčína zvýšil už na 4:1. Ovšem v polovině prostřední části hry ujeli ve vlastním oslabení hosté a povedlo se jim snížit zásluhou JAKUBA PROCHÁZKY – 4:2. V osmatřicáté minutě si své tříbrankové vedení vrátili domácí zpět, PAVEL ZAJAN zblízka nedal Pejsarovi šanci – 5:2.  

Do třetí třetiny vstoupili Medvědi velkou šancí Tůmy, který dělovkou provětral betony Pejsara. O chvilku později už ale znovu lovil kotouč ze své sítě hostující brankář. RADOMÍR VANĚK nechytatelnou střelou vyhnal Pejsara z jeho branky a na jeho místo nastoupil náhradní brankář Siniakin – 6:2. Ten už za svá záda žádnou branku nepustil. V závěru zápasu měl ještě velkou šanci Zdeněk Petráš, ale ten trefil jen tyčku bílinské klece. Děčínští si pak už závěr utkání pohlídali a dokráčeli k výhře 6:2.

Kobra sice otočila zápas s Řisuty a vyhrála, ale výsledek v Děčíně pro ně nebyl příznivý. Play-off si tak zahrají Medvědi, a sice se silným Vrchlabím.

HC Děčín – HC Draci Bílina  6:2 (2:1; 3:1; 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Faigl (Tůma, Oliverius), 14. Tůma (Faigl), 26. Volráb (Balcar, Oliverius), 28. Oliverius (Faigl, Tůma), 38. Zajan (Tůma, Volráb), 46. Vaněk (Faigl, Petráš) – 10. Komínek (Sýkora, Heinzl), 31. Procházka (Šimeček)     

 Sestava HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck (A), Loukota, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bartoš

Vendula Zdražilová, HC Děčín