Rubriky
Sport Zprávy

Kolín Medvědům porážku oplatil

V rámci šestatřicátého kola druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě kolínské Kozly, kteří děčínský led vyloupili třemi body po výhře 4:0.

Úvod zápasu patřil hostům. Ti se už ve druhé minutě ujali vedení, když po pěkné akci zakončoval do prázdné klece DOMINIK ZUMR – 0:1. V sedmé minutě měl na holi vyrovnání Drašar, tvrdou střelou z mezikruží však nechal vyznamenat Sejpala. Chvíli na to měli Děčínští šanci srovnat, nabídnutou přesilovou hru však nevyužili a hosté pak pokračovali v dalším útočení. V patnácté minutě měli před Lavingerem velký tlak, dvě velké šance však domácí brankář chytil. Na konci osmnácté minuty už ale kapituloval podruhé. LUBOŠ KOZÁK z mezikruží umístil puk pod víko děčínské brány – 0:2. V samostném závěru první třetiny měli Medvědi na holi kontaktní branku, ovšem Sejpal u levé tyče utěsnil škvíru a podržel svůj tým.

Stejně jako na konci první části hry měli Medvědi velkou šanci i na začátku té druhé. Faigl už překonal Sejpala, kotouč však pouze prosvištěl brankovištěm a poté ho do své moci dostali Kozlové. Poté hráči Děčína přežili dvě dvojnásobná oslabení a stále žila naděje na kontaktní branku. Ta však nepřicházela, hosté hráli zodpovědně v obraně a když už se dostali Děčínští k nebezpečné střele, dokázal zakročit Sejpal. V osmatřicáté minutě využili hráči Kolína přesilovou hru a šli do tříbrankového náskoku. JAN HANZL střelou k bližší tyči překonal Lavingera a dal tak klid na hokejky Kolína – 0:3.

Do třetí třetiny vstoupili Medvědi s cílem něco se zápasem udělat. Ačkoli si vypracovali několik šancí a chvílemi měli tlak, hosté jim skórovate nedovolili a poté hrozili z rychlých protútoků. V padesáté minutě se nejprve Děčínu nepovedla útočná akce a hned z rychlého brejku skóroval JOSEF PILNÝ, jenž střelou z pravé strany prostřelil Lavingera – 0:4. V tu chvíli už to měli Medvědi hodně těžké, hosté se příliš nikam nehnali a kontrolovali hru. Nakonec už gól nepřidali, neskórovali ani Děčínští a z ledu Děčína s tak Kozlové odvezli všechny tři body.

HC Děčín – SC Kolín 0:4 (0:2; 0:1; 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Zumr (Malý, Jelínek), 18. Kozák (Šafránek), 38. Hanzl (Zumr, Malý), 50. Pilný (Kadlec, Hanzl)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Loukota, Černohorský, Kaltenböck, Vaněk, Procházka, Balcar – Horák, Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Ineman, Kopta

Vendula Zdražilová, HC Děčín