Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch děčínských judistických nadějí na Podzimním turnaji

Děčínský Podzimní turnaj patří k turnajům, na kterých si měří své síly nejmladší generace judistů. I letošní ročník byl poměrně silně obsazený a sjeli se na něj závodníci z celkem 21 oddílů. Domácí judisté, hájící barvy Děčína se v silné konkurenci rozhodně neztratili.

Ve věkové kategorii tzv. koťat vybojovali děčínští hned pět stříbrných medailí. Radovali se z nich Václav Hrubeš, Kristýna Vokůrková, Karolína Novotná, Nela Doksanská a Ela Nevečeřalová.

Mezi tzv. mláďaty se ve svých váhových kategoriích těšili ze stříbrných medailí Vojtěch Moučka a Adam Zajíček. Zlatou medaili si pak na krk pověsil Marek Vlach.

Pět cenných kovů zůstalo v Děčíně i v kategorii mladších žáků. Stříbrní byli Adéla Mikschová, Radek Vlach a Kateřina Knotková. Zasloužené zlaté medaile pak vybojovali Jaroslav Macho a Vít Čermák.

Mezi dorostenci získali bronzovou medaili Jakub Ledvinka a stříbrnou Karel Macho.

Trenérka děčínských judistů Marie Vršecká okomentovala výkon svých svěřenců takto: „Podzimní turnaj k Děčínu neodmyslitelně patří a já jsem moc letos bylo naše vystoupení úspěšné. Bylo vidět, jak moc naše děti chtějí uspět a také se jim to povedlo. Ráda bych také poděkovala městu Děčín, které náš turnaj podpořilo.“

Jan Rokůsek, Judo Děčín