Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi dvakrát vedli, nakonec padli v prodloužení

V rámci šestadvacátého kola druhé hokejové ligy zajížděly na děčínský led pražské Letňany. Ty sice v utkání dvakrát prohrávaly, nakonec ale zápas otočily ve svůj prospěch. Medvědi však dokázali srovnat, ale v prodloužení hosté rozhodli o bonusovém bodu navíc.

První třetina byla zpočátku opatrná, ale v osmé minutě byli velmi blízko první brance Děčínští. Kaltenböck totiž nastřelil tyč Hamalčíkovy branky. Ve dvanácté minutě se už skóre měnilo. DAVID DRAŠAR blafákem překonal brankáře Letňan a poslal Medvědy do vedení – 1:0. O chvíli později pak navýšel střelecký účet Děčína ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který se nemýlil v samostatné akci a dal klid na domácí hokejky. Ovšem hosté se nevzdali a brzy vsítili kontaktní branku díky přesné trefě JAKUBA KUČERY – 2:1. Na konci devatenácté minuty pak Letňanští smazali své manko a bylo vyrovnáno. TOMÁŠ SOUKUP nedal Lavingerovi šanci a skóroval pod horní tyč – 2:2. Jenže v poslední minutě první periody se trefil nejproduktivnější hráč Děčína PAVEL KORDULE, jenž strhl vedení zpět na medvědí stranu – 3:2.

Hosté v pětadvacáté minutě zahrozili Fabiánkem, který svou jedovatou střelou nechal vyniknout Lukáše Lavingera, který si připsal veledůležitý zákrok. Poté to zkoušel Petráš před Hamalčíkem, ale také neuspěl. A Hamalčík předvedl přesný zákrok i chvilku poté, když se na něho přiřítil Tomáš Faigl. Jeho bekhendovou střelu však dokázal bezpečně pokrýt. Hra se střídala ze strany na stranu, ale ani jeden celek se do přesného zakončení nedostal. V závěru prostřední části hry měli Medvědi k dispozici přesilovou hru, tu však i díky dobře hrajícím hostům nedokázali proměnit. Druhá třetina tak skončila bez branek a zápas mezi Děčínem a Letňany tak nebyl zdaleka rozhodnut.

Hosté se v úvodu třetí třetiny dostali k vyrovnání. DAVID KOHÚT ujel do úniku a blafákem pak nedal šanci Lavingerovi – 3:3. Začínalo se tedy znovu od začátku. Oba celky se poté přetahovaly ve svých šancích, ale oba brankáři byli ve svých brankovištích pozorní. V šestapadesáté minutě dal o sobě vědět znovu DAVID KOHÚT. Ve zmatku v děčínském brankovišti došlo na několik dorážek, u té poslední byl právě Kohút, jenž strhl vedení na stranu Letňan – 3:4. Když se v předposlední minutě třetí části hry netrefil v samostatném úniku Radomír Vaněk, vypadalo to s Děčínem nedobře. Ovšem děčínská lavička odvolala brankáře a v čase 59:01 rozvlnil síť za Hamalčíkovými zády kapitán MICHAL OLIVERIUS, jenž těsně před ním z voleje zakončil – 4:4. Zápas tak došel do prodloužení, ve kterém měli Medvědi navrch. Jenže ve čtyřiašedesáté minutě završil hattrick DAVID KOHÚT a rozhodl o tom, že si jeho tým připíše bonusový bod navíc – 4:5. Děčínští tak připsali druhou prohru v řadě.

HC Děčín – HC Letci Letňany 4:5 po prodloužení (3:2; 0:0; 1:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Drašar (Kuchynka, Bárdoš), 16. Kuchynka, 20. Kordule (Faigl, Oliverius), 60. Oliverius (Volráb) – 18. Kučera, 19. Soukup, 43. Kohút (Beran), 56. Kohút (Pejchal), 64. Kohút (Dyrynk, Uhlíř)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Starý, Kaltenböck, Loukota, Tenkrát, Vaněk – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín