Rubriky
Sport Zprávy

Most porazil Děčín i potřetí

Hokejisté Děčína nenašli ani potřetí recept na nováčka druhé ligy a s Mostem tak znovu padli. Tentokráte 4:7.

Most se ujal vedení už ve třetí minutě hry, únik hostů přetavil ve vedoucí branku MARTIN MICAL – 0:1. Medvědi našli svou odpověď na počátku sedmé minuty, když se z pravé strany dokázal prosadit nejproduktivnější děčínský hráč PAVEL KORDULE a bylo vyrovnáno – 1:1. Ovšem v jedenácté minutě už to bylo opět jinak. VÍTĚZSLAV NEDRDA poslal hosty znovu do vedení a Děčínští tak zase prohrávali – 1:2. Poté následovaly dvě velké šance Fučíka, ale ten je nedokázal zužitkovat a v šestnácté minutě pak přišel trest v podobě dalšího domácího vyrovnání. JAN BÁRDOŠ našel odražený kotouč před hostující klecí a poté už jen zakončoval do odkryté branky – 2:2. A úderem poslední minuty první části hry po velkém tlaku Medvědů strhl vedení na jejich stranu TOMÁŠ FAIGL – 3:2. Divoká přestřelka v první periodě tak vyzněla lépe pro Děčín.

Hosté však zaveleli k dalšímu obratu tohoto utkání. V pětadvacáté minutě dvěma slepenými góly znovu vedli. Nejprve se prosadil TOMÁŠ PŘEUČIL, jenž srovnal – 3:3. A hned po něm se pak trefil JAKUB ČMOLÍK a Lvi šli zase do vedení – 3:4. A opět to nebylo všechno v prostřední třetině. DANIEL VOLRÁB střelou po zemi dokázal dostat kotouč za Chabrova záda a opět se tak začínalo znovu od začátku – 4:4. V závěru druhé třetiny ujel do samostatné akce Martin Mical, ale Lavinger jeho pokus vykryl. Poté se už nic nestalo a podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

V šestačtyřicáté minutě Most znovu vedl. TOMÁŠ PŘEUČIL z pravého kruhu prostřelil domácího brankáře a hosté tak byli blíže dalšímu úspěchu nad Děčínem – 4:5. O dvě minuty později pak přišla smolná chvíle pro Lavingera. PAVEL SMOLKA před ním plácl do kotouče, ten se od něho odrazil a nakonec se došoural za brankovou čáru – 4:6. Lvi tak měli už dvoubrankový náskok. A ten ještě navýšili šest vteřin před závěrečnou sirénou, když prázdnou branku při powerplay Děčína trefil VÍTĚZSLAV NEDRDA – 4:7. Mostečtí tak Medvědy porazili potřetí v této sezóně.

HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI 4:7 (3:2; 1:2; 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Kordule (Oliverius), 16. Bárdoš (Petráš, Volráb), 20. Faigl (Oliverius, Kordule), 28. Volráb (Hříbal) – 3. Mical (Hrdlička), 11. Nedrda (Smolka, Mála), 24. Přeučil (Kýhos, Polák), 25. Čmolík (Bakrlík), 46. Přeučil (Mála, Polák), 48. Smolka (Bakrlík, Fučík), 60. Nedrda (Smolka, Bakrlík)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck, Loukota, Starý, Vaněk, Procházka – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule, Čermák

Vendula Zdražilová, HC Děčín