Rubriky
Turisti Zprávy

Aktualizace: Omezení vstupu do lesa nabyla platnosti

České Švýcarsko, 1. 11. 2018 – Dočasná vyloučení vstupu do lesa kvůli trvajícímu požárnímu nebezpečí vstoupila v uplynulých dnech v platnost.

  • Pro území NP České Švýcarsko je vstup vyloučen s výjimkou značených turistických cest. Omezení platí do 30. listopadu 2018.
  • V lesních hospodářských celcích spravovaných Lesy ČR spadajících pod působnost obcí s rozšířenou působností Děčín a Ústí nad Labem je na území CHKO Labské pískovce vstup dočasně vyloučen plošně (v působnosti obce Děčín do 30. 11. 2018, v působnosti obce Ústí nad Labem do konce ledna) .

Příslušná rozhodnutí rad obcí s rozšířenou působností III. stupně najdete zde:

 

*** Dřívější zpráva: ***

Správa parku opět zažádala o vyloučení vstupu do lesa

České Švýcarsko, 24. 10. 2018 – Podruhé v letošním roce zažádala Správa Národního parku České Švýcarsko pověřené obce Děčín, Rumburk a Varnsdorf o vyloučení vstupu do lesů v souvislosti s vysokým požárním nebezpečím. Omezení vstupu má trvat do konce listopadu, pokud nezačne významněji pršet.

Navzdory chladnějšímu počasí je v lesích stále sucho a i přes občasné srážky proschlá lesní hrabanka může snadno zahořet. Paradoxem je, že pouze 3 z dosavadních devíti letošních zahoření na území národního parku vznikla během letních veder. Ke zbývajícím šesti událostem došlo právě ve druhé polovině září a během října.

Vyloučení vstupu do lesa nedotkne značených turistických cest. Ty mohou návštěvníci nadále využívat k návštěvám území národního parku.


Požářiště z 21. září 2018: Oheň v porostu nedaleko Vlčí Hory vznikl následkem lidské nedbalosti. V lese je stále velké sucho, a to i přes občasný déšť. Foto: Tomáš Salov

Zdroj: www.npcs.cz