Rubriky
Kultura Zprávy

Mezinárodní hudební festival zavítá do Děčína

Třetí červnový víkend bude patřit Mezinárodnímu hudebnímu festivalu Česká Kamenice 2018. Letos se koná jeho již devatenáctý ročník a na zajímavý programu se můžeme těšit 14. a 15. června i v Děčíně.

Ve čtvrtek 14. června rozezní Kostel Povýšení svatého Kříže Hudba Hradní stráže a Policie ČR pod vedením plk. MgA. Václava Blahunka se sólistkou Miroslavou Časarovou. Koncert, na který je volný vstup, začíná v 18 hodin. Pátek 15. června bude již patřit big bandům. Po celý den budou ve Společenském domě Střelnice soutěžit big bandy do 25 let. Kromě českých orchestrů se soutěže účastní i hudebníci z Polska, Slovenska a Lotyšska. Kapely budou zároveň vystupovat na Masarykově náměstí, a to od 10 do 19 hodin, kdy se zde na pódiu vyhlásí vítězové. Poté již začne galakoncert s hlavním hostem Timmy Whitem. Poslechnout si v pátek můžete hudbu i v Obchodním centru Pivovar, od 15 hodin zde vystoupí Dechový orchestr Haná a Dětský folklórní soubor Trávníček.

Festivalová sobota 16. června se již bude odehrávat hlavně v České Kamenici, kde budou soutěžit big bandy nad 25 let a uskuteční se tu také Slavnostní průvod dechových orchestrů a mažoretkových formací městem a následně monstrkoncert. Hlavním hostem večerního vyhlášení výsledků soutěže bude Jožka Šmukař a Cimbálová kapela.

Na hudební vystoupení se mohou těšit i v jiných městech našeho regionu. Hudebníci se představí v Krásné Lípě, Rumburku, Hřensku, Arnolticích nebo také v Bad Schandau a Pirně.

Zdroj: Magistrát města Děčín