Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

V historické budově vlakového nádraží v Děčíně vzniká neobvyklé infocentrum

V budově děčínského hlavního vlakového nádraží v těchto dnech vzniká nové městské infocentrum. Nahradí to stávající, které kvůli malému prostoru nevyhovovalo potřebám turistů. Město si nechalo interiér nového Íčka navrhnout designérkou, a tak bude jeho výsledná moderní podoba velmi kontrastovat s historickou budovou nádraží. První turisté by se tam mohli přijít podívat za tři týdny.

Reportáž z místa

Ve velké hale děčínského vlakového nádraží je teď ze dřevotřísky vyrobené netypické vyvýšené pódium, které potahují speciální krytinou dva podlaháři.

Je to netradiční prostor, navrhla nám ho designérka. Chtěli jsme, aby podoba informací odkazovala na styl, který teď město používá. Takže to bude na vyvýšeném stupínku, na podlaze bude lev, kterého často vídají lidé na našich propagačních materiálech, pro turisty tu budou k dispozici tři iPody, které budou moci používat k vyhledávání nejbližších turistických cílů,“ popisuje mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá.

Infocentrum bude zatím otevřené od 8 do 17 hodin. „Začínáme s tím, tak zatím nevíme, jak bude provoz tady na hlavním nádraží,“ dodává Lakomá.

V novém infocentru bude možné zakoupit nejen různé upomínkové předměty, ale také čistě regionální produkty – od čokolády po kosmetiku nebo dřevěné hračky. Ke koupi tu budou také vstupenky na kulturní akce.

Autor: Daniela Pilařová
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever