Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišla o kolo
RUMBURK – Místní policisté vyjížděli začátkem tohoto týdne k napadené garáži v Jitřní ulici v Rumburku. Z ní zmizelo během noci z neděle na pondělí šestého března letošního roku jízdní trekové kolo v bíločerném provedení. Majitelka si jej cení na částku třinácti tisíc českých korun. Po chybějícím kole a dalších okolnostech ohlášeného incidentu pátrají strážci zákona s ohledem na přečin krádeže.

Nářadí je k nenalezení

VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté obdrželi v uplynulých dnech oznámení o možných přečinech krádeže a porušování domovní svobody, kterým nahrávají dosud nevyjasněné okolnosti kolem ztraceného elektrického nářadí. V rodinném domě v Mikulášovicích se v průběhu prvních březnových dní ztratily věci v hodnotě dvanácti a půl tisíce českých korun a do současné chvíle se nikde neobjevily. Na místě činu byly nalezeny stopy po násilném vniknutí.

Úvěr nesplácí
DĚČÍN – Začátkem srpna loňského roku uzavřela pražská finanční společnost nabízející finanční služby úvěrovou smlouvu na poskytnutí finančních prostředků až do výše 30.000,- Kč. Zákazník, jenž se rozhodl k nákupu elektroniky v hodnotě 28.099,- Kč, doposud ze svého závazku nic nesplatil. Při sjednání smlouvy o spotřebitelském úvěru se zavázal k měsíčním splátkám ve výši 1545,- Kč. Společnost koncem února letošního roku kontaktovala policisty, kteří nesrovnalost prověří s ohledem na přečin podvodu.

Bez tříkolky
DĚČÍN – Podmokelští policisté vyjížděli v pondělí šestého března letošního roku k nepříjemnosti ve sklepě. Obyvatelka panelového domu na sídlišti v Želenicích zjistila, že kromě poničené sklepní kóje ji navíc chybí dětská tříkolka v hodnotě dvou tisíc českých korun. K její ztrátě mohlo dojít už koncem letošního ledna. Jedna z prověřovaných verzí ukazuje směrem k přečinu krádeže.

Zmizel kufr

RUMBURK – Do Nerudovy ulice v Rumburku vyjížděli letos šestého března odpoledne policisté z rumburského policejního oddělení. Na místě činu se nacházel napadený osobní vůz zn. Škoda Fabia, ze kterého během hodiny zmizel odložený kufr. Nebyl to obyčejný kufr. Byl plný předváděcích úsporných žárovek… Jeho držitel jej ocenil částkou tří tisíc českých korun. Oprava poničené části vozu může vyjít jejího majitele až na jeden tisíc korun. Pondělní nepříjemnost prověřují policisté s ohledem na přečin krádeže.


Děčín 7. března 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín