Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoChceš trávu nebo perník?
VARNSDORF – Dvojice varnsdorfských obchodníků s drogami čelí od včerejšího dne obvinění z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvojice z Varnsdorfu měla na blíže neurčených místech v období od listopadu 2007 do listopadu 2013 nabízet a dodávat konopí a pervitin různým zájemcům. V rámci obchodu s drogami si měli přijít navíc na částku přesahující jedenáct tisíc českých korun. Jakým směrem se osud obou obviněných bude ubírat, je nyní v rukou Okresního soudu v Děčíně, který má ve věci rozhodnout. Oběma hrozí trest odnětím svobody od jednoho až do pěti let nebo peněžitý trest.

Čeká v chládku
DĚČÍN – Děčínští kriminalisté rozšířili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Děčína, který se měl v průběhu osmnácti měsíců dopustit deseti krádeží vloupáním. Jeho terčem se stávala odstavená vozidla na různých místech děčínského okresu. Na Sněžníku u Hraniční Boudy se zaměřil na Škodu Felicii, v Telnici na Ford Fusion. V Ústí nad Labem si vybral Seat Ibizu a u odbočky na Kristinin Hrádek u Sněžníku VW Touareg. Zabloudil i do Děčína, Kytlic, Doubice i Hrádku nad Nisou. Z odstavených vozů si odnášel věci, které se dají zpeněžit či se hodí k běžnému užívání. Mezi ztracenými věcmi se nachází elektronika, osobní věci i doklady osádek vozidel, finanční hotovost i pracovní nářadí… Škoda se vyšplhala k částce přesahující 250.000,- Kč. Muž si obvinění z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku vyslechl za mřížemi, kde právě v tuto chvíli čeká na rozhodnutí soudce.

Je tam bomba!
RUMBURK – Před časem začala rumburská policie šetřit t okolnosti sobotního anonymu, který telefonicky oznámil přítomnost bomby v jiříkovské diskotéce. Všichni návštěvníci tamního klubu Elko byli v návaznosti na oznámení dvaadvacátého března letošního roku krátce před třiadvacátou hodinou evakuováni z objektu. Na místo události dorazil policejní pyrotechnik společně se záchranáři z okolí. Podrobným policejním šetřením se zdejším policistům podařilo odhalit osobu výtržníka, který si začátkem dubna vyslechl obvinění z přečinu Šíření poplašné zprávy. Dvacátého května letošního roku bylo zahájeno rumburskými kriminalisty trestní stíhání proti obviněnému mladíkovi, jež probíhá na svobodě. Mládenci hrozí až dvouletý trest odnětím svobody nebo zákaz činnosti.

Pokračoval, a tak skončil ve vazbě
DĚČÍN – Na svém kontě mu zřejmě přibude další řádka prohřešků. Sedmého května letošního roku byl děčínskými kriminalisty obviněn třiatřicetiletý muž z Děčínska, jenž se měl v minulosti dopustit několika krádeží v různých částech Děčína. Byl obviněn a propuštěn na svobodu. Jelikož se za dva dny ocitl na policejní služebně znovu pro další dva prohřešky, požádali kriminalisté o uvalení vazby. Prosba byla vyslyšena, a tak hříšník putoval dvacátého května do vazební věznice. Cestu do vazby si vydláždil přečinem krádeže a porušováním domovní svobody. Během těch pár dní, co byl na svobodě, přidal ke svým přešlapům dvojnásobnou krádež okrasných dřevin v Březinách a odcizení jízdních kol v Riegrově ulici. Na své si přišel i v Ludvíkovicích, kde zmizelo odložené zábradlí. V Želenicích zmizely jeho rukou dětské elektrické hračky a v centru Děčína postrádali oznamovatelé chladící zařízení na pivo. Po sobě zanechal škodu přesahující sto dvacet tisíc českých korun. Podnikavý třicátník může přijít až o tři roky svobody.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín