Rubriky
Zprávy

Drážďanské adventní nákupy

Altmarkt by ZeitfixiererNaposledy tuto neděli mají otevřeno, zcela výjimečně, drážďanská nákupní centra. Vyberte svým blízkým dárek pod stromeček právě zde. Nabídka je široká a program si můžete zpestřit návštěvou jednoho z mnoha adventních trhů.

V neděli 16. prosince od 12 do 18 hodin nakoupíte na poslední chvíli vánoční dárky u našich saských sousedů. Otevřeno mají mimo jiné obchodní domy v centru Drážďan, které budou v tento den pořádat tolik oblíbené doprovodné akce. Co třeba ochutnávky regionálních specialit? Soutěže s možností vyhrát zajímavé ceny? Nebo klavírní představení pro chvíle oddechu? To vše a ještě něco navíc zažijete tuto poslední nákupní neděli v nedalekých Drážďanech. Naši saští sousedé tomu říkají „auf den letzten Pfiff“, na závěrečný hvizd, nebo chcete-li na poslední chvíli.

Pohodlná a jednoduchá je cesta vlakem. Za 75 minut vystupujete uprostřed drážďanské nákupní zóny. To vše s jediným přestupem a spoje na sebe navazují. Celodenní zpáteční jízdenka Labe Elbe až pro pět osob stojí 400 Kč (80 Kč/ osoba). To se vyplatí!

A jeden bláznivý tip na závěr. Už jste někdy bruslili na barokním zámeckém nádvoří? Ne? Kouzelný ledový bruslařský ráj vyrostl na nádvoří paláce Taschenbergpalais (hotel Kempinski) v drážďanském zámeckém areálu. Čeká na vás sněhový bar, občerstvení, horké nápoje i půjčovna bruslí. O víkendu otevřeno od 11 do 22 hodin.

Praktické informace:

• Celodenní jízdenku Labe Elbe zakoupíte až pro pět osob za 80 Kč na osobu
• Vlak Děčín – Dresden jede 5x denně, doba jízdy 75 minut
• Přestup v Bad Schandau, spoje navazují
• Cílová stanice Dresden Hauptbahnhof (hlavní nádraží) uprostřed nákupní zóny

Text: Jiří Šťastný