Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišli o dřevo
DĚČÍN – V průběhu uplynulých tří měsíců zmizelo z louky nad obcí Jílové vytěžené dřevo. To bylo uskladněno nedaleko Horské ulice. Zmizelých šestnáct kubíků modřínového a dubového porostu připravilo jejich majitele o částku šestadvaceti tisíc korun českých. Po pachateli pátrají policisté z děčínské policejní stanice.

Je bez kola
VARNSDORF – V úterý 7.8.2012 uzamkl majitel pánského jízdního kola svůj šlapací stroj do sklepa ve svém bydlišti. Když se do sklepa druhého dne vrátil, místo kola našel jen poškozený zámek ve dveřích. Poškozený muž vyčíslil škodu na sedm tisíc korun českých. Podezření z přečinu krádeže jízdního kola v Lesní ulici na Varnsdorfsku šetří již v těchto dnech policisté z místního obvodního oddělení.

Nepovedlo se
DĚČÍN – Zatoužil po koňaku a nevyšlo mu to… Děčínský obchodní dům v Uhelné ulici navštívil vykutálený zákazník. Chtěl si s sebou odnést láhev vaječného koňaku. Na tom by nebylo jistě nic zarážejícího, kdyby se nesnažil projít pokladnami bez placení. Ostražitý pracovník bezpečnostní služby nelenil a za pokladnami vykutáleného zákazníka zadržel. Ten si devátého srpna letošního roku v prostorách děčínského obvodního oddělení vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže.

Lež má krátké nohy
ČESKÁ KAMENICE – Na místní policejní oddělení se začátkem června letošního roku dostavil mladík, jenž uvedl, že byl přepaden a oloupen. Partičkou tří mladíků mu měl zmizet mobilní telefon, botasky a peněženka s finanční hotovostí. Oznamovatele měli navíc i fyzicky napadnout. Když se do věci vložila policie, vyšlo najevo, že si mladík vše vymyslel. Policie nakonec celou věc odložila.

Podnapilý motorkář
DĚČÍN – Včera odpoledne si vyjel jeden z místních motorkářů se svou dvoukolou přítelkyní na výlet děčínskými ulicemi. Asi nepočítal s policejní kontrolou na Staroměstském nábřeží, kde byl krátce po půl čtvrté odpoledne kontrolován dopravní hlídkou policie. Ta dala muži dýchnout. Drägerův přístroj poukázal na alkohol v dechu, a tak byl řidič vyzván k ukončení jízdy. V zápětí se navíc ukázalo, že svůj stroj řídil přes zákaz, který mu byl vysloven začátkem listopadu minulého roku. Nyní již děčínský opovážlivec čelí sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Trať bez kabelu
DĚČÍN – Během červencových dní letošního léta došlo na neprovozované železniční trati nedaleko železniční stanice Bynov k odcizené telekomunikačního kabelu v délce 130 centimetrů. Případu se ujala děčínská železniční policie. Poškozená společnost kromě třinácti tisícové škody musí navíc opravit chybějící úsek elektroinstalace. Pokud se viníka podaří odhalit, bude se zpovídat z přečinu krádeže v prvním odstavci trestního zákoníku.

Jelen bez paroží
ČESKÁ KAMENICE – V podvečer prvního srpnového pátku letošního roku bylo na obvodní oddělení českokamenické policie nahlášeno nepovolené skolení jelena. Na místě činu, v Lísce U Hřbitova, se nalézalo už jen torzo bez paroží a hlavy. Myslivci škodu vyčíslili na patnáct tisíc korun. Po pachateli policie pátrá. V případě usvědčení se může samozvaný pytlák obávat důsledků plynoucích z přečinu pytláctví.

Zmizel Ford Galaxy
DĚČÍN – V noci z pátku na sobotu čtvrtého srpna 2012 zmizel z křižovatky ulic Ruská a Teplická zaparkovaný osobní vůz Ford Galaxy. Vůz černé barvy byl opatřen německou poznávací značkou uvnitř se nacházelo několik cenných věcí v hodnotě 6.500,- Kč. Majitelce odcizeného vozidla vznikla celková škoda bezmála dvě stě padesát sedm tisíc korun. Místní policie pátrá nejen po zmizelém voze, ale i dalších okolnostech, které by jeho zmizení mohly objasnit.

Alarmující nález
ČESKÁ KAMENICE – V neděli pátého srpna bylo na operační středisko děčínské policie prostřednictvím linky 112 oznámen nález věcí. Ty nalezl návštěvník tamní přehrady na její hrázi mezi obcemi Mlýny a Kytlice krátce před polednem. Jednalo se o chlapecké oblečení, odpovídající věku 8- 10 let. Sandále, ponožky, tričko, a krátké kalhoty. Nic jiného se na místě nenacházelo. Věci byly suché. Jejich majitel nikde. Na pátrací akci, která probíhala následně, se podíleli policisté i hasiči. Prostor přehrady propátrávalo i několik hasičů. Byly provedeny prověrky v okolních nemocničních zařízeních a širším okolí místa nálezu a v okolních dětských táborech. Bez kladného výsledku. Popis oblečení neodpovídal žádné osobě, po které bylo vyhlášeno pátrání. Pátrací akce byla ukončena krátce před půl sedmou večer. Nalezené věci jsou zajištěny na obvodním oddělení policie v České Kamenici. V případě žádosti o nalezené věci se o ně může jejich majitel přihlásit na kterémkoliv útvaru policie, případně přímo na českokamenické policejní stanici.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín