Rubriky
Sport Zprávy

Romský klub FC Děčín nevzali do 3. třídy, jeho šéf soptil: Bude peklo!

Ladislav Čisár (vpravo) se rozhořčuje na fotbalovém aktivu v Chřibské.

Romský fotbalový klub FC Děčín v příští sezoně nebude hrát žádnou soutěž. Sportovně-technická komise (STK) okresního svazu ho ve čtvrtek nezařadila do III. třídy, tedy nejnižší soutěže, kvůli nesplaceným dluhům. Rozhodlo se o tom před losovacím aktivem v Dolní Chřibské. Na seznamu účastníků soutěže ještě FC Děčín figuroval, ale chvíli před zahájením schůze byl vyškrtnut. Nesplnil totiž ultimátum STK – neuhradil dluh 6 995 korun z celkových bezmála 35 tisíc. A nesložil ani třítisícové startovné.

„Nemůžou nás vyloučit, nespáchali jsme trestný čin. Navrhovali jsme splátkový kalendář, peníze nemáme. Odvoláme se. Výš a výš. Dokud nás nenechají hrát,“ řekl Ladislav Čisár, šéf FC Děčín, před losováním. V jeho průběhu se pak rozohnil, žádal o zařazení do soutěže a hrozil: „Budete mít peklo, zruším vás! Vy jste aktéři, kteří nechtějí, aby cikáni sportovali!“ Kdosi navrhl, že se na klub složí, jenže nenašel odezvu. Jen Ladislav Michalec z Modré přihodil tisícovku.

FC Děčín na sebe na konci sezony upozornil inzultací rozhodčího a hromadnou rvačkou v derby s Lokomotivou Děčín. Svaz romskému týmu zavřel hřiště na tři zápasy, udělil pokutu 28 tisíc korun, odebral mu devět bodů a bratři Herákové vyfasovali stop na tři a dva roky. Po incidentu, který řešila i policie, se soupeři báli s FC Děčín hrát, dva kluby to dokonce odmítly a raději přijaly kontumaci zápasu spojenou s pokutou.

„Když se porvali s Lokotkou, jednomu zlomili sanici. Další zápas jsme s nimi měli hrát, ale rozhodli jsme se tam nejet,“ řekl Roman Benda, hráč Františkova. „Furt jsou s nimi potíže. Nadávají, že jsme bílé svině.“ Čisár namítá: „Oni se k nám bojí, protože s námi prohrávají.“ STK ale podle předsedy Michala Majáka neřešila, zda se někdo FC Děčín bojí. „To by mohl říct každý, že nechce hrát s tímhle či s tamtím,“ tvrdí Maják. „My je vyloučit nechtěli. Kdyby zaplatili, hrají. Nešlo o ten incident. Na každého musí být stejný metr, ať je to Petr, nebo Pavel.“

Zdroj:  iDnes.cz