Rubriky
Dětem Kultura Zprávy

Sochaři Děčínu, Běláskové klání, Jízda na pohodu a další – to je druhý víkend Městských slavností

Po celý víkend, tedy v sobotu 25. a v neděli 26. května, bude na Mariánské louce probíhat jubilejní, 10. ročník akce Sochaři Děčínu. Hlavní sochařskou hvězdou bude Kurt Gebauer, představí se také Jaroslav Hamberger, Přemysl Šatný a další. Na dvou stagích se vystřídá pestrá škála hudebních hostů, například kapela Corenote, DC Radio, VIBES, Merbo Trubky, DJ Sloukič, Lasso a mnoho dalších. Součástí programu bude také fire show.

Další sobotní akcí, taktéž na Mariánské louce, je Běláskové klání. Soutěže pro malé i nejmenší, pohádkové postavy i tvoření pro celé rodiny a celkem10 až 12 stanovišť zde bude připraveno od 14 do 17 hodin.

V sobotu se můžete těšit také na Jízdu na pohodu, tradiční přehlídku veteránů a jejich spanilou jízdu. Veterány si můžete přijít prohlédnout na parkoviště pod knihovnou už od 8 hodin, start jízdy je v 10:00. Návrat historických vozidel zpět do Děčína na parkoviště a ocenění proběhne ve 14:00. Jízdy na pohodu 2024 se zúčastní okolo 50 vozidel (do r. 1985) z celé České republiky.

V neděli 26. 5. si opět přijdou na své děti, a to ve sportovním areálu na Starém Městě. Čeká tu na ně Den plný her s atrakcemi, malováním na obličej, sportovními disciplínami a dalšími aktivitami. Program bude připraven od 13 do 17 hodin.

V neděli nezapomeneme ani na naše nejstarší, kteří si mohou užít Den nejen pro seniory na Smetanově nábřeží. Bude pro ně připraveno první letošní Rogalo DC s bohatým hudebním programem od 14:00.

Přijďte si užít pohodový víkend.

Zdroj: idecin.cz