Rubriky
Zprávy

První mečbol se Medvědům povedlo odvrátit

První mečbol se Medvědům povedlo odvrátit. Cestu k výhře měli zpočátku pěkně umetenou, neboť na startu druhé části si vypracovali dvoubrankový náskok. Jenže Letňany ještě v téže třetině předvedly obrat a byly blízko k postupu. Konec sezóny odmítl nejprve vyrovnávající Tomáš Nezbeda a potom David Tůma, který završil hattrick a vrátil osmifinálovou bitvu na děčínský led. Série se tedy v pondělí přestěhuje opět na sever.

Medvědi začali na pražském ledě aktivně a první vážnější šanci měl ve čtvrté minutě Tomáš Faigl, jenž pálil z hodně dobré pozice, ale přestřelil. O chvíli později už se Děčín radoval. David Tůma dostal puk do jízdy a následným švihem z mezikruží vymetl horní růžek letňanské brány – 0:1. V páté minutě propadl kotouč k Petrovi Poppelovi a ten orazítkoval tyč. V šesté minutě měl plno práce Lukáš Lavinger, který nejprve vyrazil dvě rány Letců a poté se skvěle přesunul proti pokusu Pavla Mrni z bezprostřední blízkosti. V 10. minutě využil odrazu Tomáš Pšenička, nicméně s jeho střelou si poradil děčínský gólman. Na začátku 14. minuty ujel všem Ondřej Postl, jenže Nečas samostatný únik vychytal.

Skvělý vstup měli Grizzly i do druhé části, když bleskově využili přesilovku. Tomáš Faigl našel přes osu hřiště úplně volného Davida Tůmu, který z první prostřelil Nečase – 0:2. V čase 24:07 se prosadili domácí. Brejkovou situaci zakončoval Petr Poppel, jehož pokus ještě Lavinger stačil zastavit, nicméně poté se zblízka prosadil Matěj Korčák – 1:2. V čase 26:17 už bylo vyrovnáno, neboť Letňany využily přesilovku. Prudká rána Dominika Němečka od modré prošla až do brány – 2:2. Ve 28. minutě se dostal do úniku Jan Tůma, jenomže Nečas podržel svůj tým. Ve 30. minutě prostrčil Vladimír Brož puk na volného Martina Jursu, ale ten si zblízka neporadil s brankářem. V čase 35:07 přišel obrat ve skóre, Jakub Sklenář nabil Pavlovi Mrňovi, jenž v početní výhodě propálil gólmana – 3:2.

Ve 47. minutě měl v přesilovce velkou šanci Jan Smola, avšak z dorážky ležícího Nečase nepřekonal. V 50. minutě najížděl zprava na gólmana Poppel, ale jeho projektil šel mimo. V čase 53:53 se povedlo Medvědům vyrovnat. Sólo Vladimíra Brože bylo ještě zastaveno, nicméně puk potom vyplaval na Tomáše Nezbedu, který neomylně zakončil – 3:3. V čase 57:59 byli diváci svědky dalšího obratu, tentokrát toho děčínského. Bomba Vladimíra Brože byla sražena na hůl Tomáše Faigl, jenž vybídl k završení hattricku Davida Tůmu a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 3:4. V závěru to Letňany zkoušely v šesti, ovšem největší šanci Mrni chytil Lukáš Lavinger. Stav 3:4 vydržel až do konce a to znamená, že se série stěhuje v pondělí do Děčína.

Branky a asistence: 25. Korčák (Poppel, Sklenář), 27. D. Němeček (Sklenář, Arnošt), 36. Mrňa (Sklenář, D. Němeček) – 4. D. Tůma (Bartoň, Faigl), 21. D. Tůma (Faigl, Nezbeda), 54. Nezbeda (Brož), 58. D. Tůma (Faigl, Bartoň)

Sestava HC Letci Letňany: Nečas (J. Němeček) – L. Chalupa (A), Z. Fiala, D. Němeček, Hamšík, Drtina, Gurjevskij, Ducháč – Korčák, Sklenář (A), Poppel – Arnošt (C), Turek, Mrňa – Pšenička, Labuzík, Kysela – Vacín, Mácha, Poul – Theimer

Sestava HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Bartoň, Brož (A), Zedek, Kučera, Petrásek, Tomšík – Faigl (C), Jursa, D. Tůma (A) – Parshakov, Nezbeda, Smola – Postl, J. Tůma, Černý – Macek, Hruška, Nowák – Chovanec
Stadion: Letňany

Zdroj: HC Děčín