Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na třetí Příbram nestačil

Netradičně během sobotního odpoledne nastoupili Medvědi na domácí půdě proti třetí Příbrami. Děčínská aktivita z úvodních minut branku nepřinesla, a tak se vedení chopil Baník, který byl na začátku poslední části díky dalšímu vstřelenému gólu blíže k vítězství. Grizzly však dokázali zareagovat, když se prosadil Jan Zedek. Nicméně další jejich šance končili opět na výborném příbramském brankáři a k vyrovnání už nedošlo. Děčín prohrál 1:3 a jeho domácí sedmizápasová šnůra výher skončila.

Hned v první minutě ujel příbramské obraně David Tůma, nicméně jeho klička do bekhendu skončila na Dominiku Šorfovi. V páté minutě poslal Dominik Kučera nabídku pro Jana Tůmu, jehož pokus z bezprostřední blízkosti vychytal gólman. V sedmé minutě si nabruslil na střed Jan Smola a prudkým švihem pořádně vylekal Šorfa. Ve 12. minutě zahrozila i Příbram, když v přesilové hře otřel Radek Jelínek puk o horní tyčku. O chvíli později už se hosté radovali. Samuel Duchan využil toho, že byl mezi kruhy nikým nehlídaný a táhlou ranou propálil Lukáše Lavinger – 0:1. V poslední minutě ještě zaútočil Jakub Mařík, ale proti Lavingerovi tváří v tvář neuspěl.

Na větší šanci druhé části si museli diváci počkat až do 31. minuty, kdy pohlednou souhru zakončoval Jan Smola, ovšem Šorf dokázala včas zaklapnout betony. Ve 39. minutě střílel z mezikruží Tadeáš Pinkas, avšak Lavinger si poradil. V poslední minutě se skvěle uvolnil David Tůma, následně poslal zpoza brány nahrávku na Tomáše Nezbedu, jenomže jeho rána byla zastavena brankářem.

V čase 43:34 Příbram zdvojnásobila své vedení, Lukáš Bednařík vyslal z úhlu nenápadnou střelu, která nakonec skončila za zády Lavingera – 0:2. V 52. minutě ujel Duchan, jenže na Lavingera nevyzrál. Dalo by se říct nedáš, dostaneš, protože hned potom Děčín z brejku snížil. Jan Smola zavezl kotouč do útočného pásma, vyhnul se obráncům a naservíroval puk pro Jana Zedka, jenž překonal přesouvající se ho gólmana – 1:2. V 57. minutě se drali Medvědi do protiútoku a vznikla z toho nebezpečná rána Tomáše Faigla, ovšem strážce příbramské svatyně si připsal dobrý zákrok. O chvíli později poslal na Šorfa bombu z hranice kruhu Vladimír Brož, ale ani tato možnost se neujala. V závěru to zkusili Grizzly při hře bez brankáře, nicméně žádný ze závarů vyrovnání nepřinesl. Naopak 25 sekund před koncem definitivně stvrdil vítězství gólem do prázdné Ladislav Gengel – 1:3.

HC Děčín vs. HC Příbram: 1:3

Branky a asistence: 53. Zedek (Smola, Macek) – 13. Duchan (Josefus, Pinkas), 44. L. Bednařík (Chlouba), 60. Gengel (Josefus)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Nowák, Parshakov, Chovanec
Sestava HC Příbram: Šorf (Jiroušek) – Zdeněk, Havlín, Rajgl, Jelínek, Krejčí, Saňa (A), Pešta, Patzelt – Josefus (C), Chlouba, Duchan – Gengel (A), Vogeltanz, Mařík – Pětník, Furch, P. Svoboda – L. Bednařík, Pinkas

Stadion: Děčín

Zdroj: HC Děčín