Rubriky
Sport Zprávy

Vrcholem oslav 30 let ve II. lize bude hokejová exhibice

Hokejový svátek se blíží! V rámci oslav třicátého výročí postupu do II. ligy se tento pátek odehraje exhibiční utkání mezi Děčínem a českou veteránskou reprezentací. Samotný zápas začne na děčínském zimním stadionu v 18:00 a nabídne i několik dalších speciálních momentů. Na takové akci nemůžete chybět!

HC Děčín slaví v letošním roce velké jubileum – 30 let ve II. lize. Vrcholem oslav tohoto významného výročí bude hokejová exhibice, při níž se na děčínském ledě budou prohánět místní legendy, slavní odchovanci nebo bývalí reprezentanti ČR. Utkání se bude hrát na 3×15 minut.

Ve speciálních retro dresech nastoupí hokejisté, kteří za Děčín hráli během posledních třiceti let. Nebudou chybět hráči jako například Pavel Werner, Bohuslav Tenkrát, Milan Stezka, Jaroslav Hašek nebo legendární duo „Oliband“. Porci minut si v brankovišti rozdělí Lukáš Lavinger a Martin Volke. Na lavičku se postaví trenéři Jan Votruba, Pavel Březina, Josef Zelenka, Radomír Mikeš, Karel Horák, Karel Chládek a Jaromír Carvan.

Na straně veteránů ČR se v zápase představí třeba bývalý útočník NHL Jiří Tlustý, mistr ruské KHL Jakub Petružálek, děčínský rodák a kapitán mistrovského Litvínova z roku 2015 Michal Trávníček či Angel Krstev, jenž získal zlato s českou reprezentací do 20 let.

Speciální zápasový a přestávkový program

Před startem slavnostního utkání dojde k ocenění hráčů a trenérů, kteří byli v sezóně 1992/93 u postupu Děčína do druhé ligy. Během zápasu a o přestávkách si diváci budou moct připomenout některé okamžiky z historie děčínského hokeje. Nebudou chybět ani živé vstupy v podobě krátkých rozhovorů s hokejisty. Po druhé třetině navíc proběhne přestávková soutěž o skvělé ceny. Výherce si domů odnese hodinky, výroční puk a retro dres našeho slavného odchovance Michala Trávníčka.

Informace k soutěži

Zakupte si před utkáním ve vestibulu zimního stadionu puk za 50 Kč, po úpravě ledové plochy o druhé přestávce čekejte na vyzvání komentátora k hodu. Z tribuny vhoďte kotouč na ledovou plochu. Majitel puku, který bude nejblíže středovému bodu pro vhazování, vyhrává.

Prodej vstupenek

Vstupenky na exhibiční zápas je možné zakoupit v předprodeji na recepci zimního stadionu nebo před samotným zápasem na pokladnách.

Ceny vstupenek:

Dospělí – 200 Kč

Děti do 15-ti let – 100 Kč

Sestava HC Děčín
Sestava veteráni ČR

Zdroj: HC Děčín