Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Poutní procesí projde Zubrnicemi ke kostelu sv. Maří Magdaleny

V sobotu 22. července se v Zubrnicích uskuteční poutní procesí k Maří Magdaleně, které je pořádáno ve spolupráci se spolkem „Středohoří sobě“. Poutníci se sejdou v 10 hodin u Mlýna Týniště čp. 27.

„Nenechte si ujít jedinečný zážitek a vyzkoušejte v dnešní době netradiční poutní procesí. Je vážně nevážné, obohacené o barokní frašku, která pojednává o nápravě Maří Magdaleny. Za zpěvu písní dojdou poutníci do kostela, kde ve 12 hodin začne bohoslužba.“

„V domě z Loubí je pro návštěvníky připraven celodenní program. Ve světnici zavoní čerstvé koláče upečené v kachlovém sporáku, pro rodiny s dětmi je připravena zábavná stezka s úkoly inspirovaná pohádkovými postavami, střelnice s praky a další zábavné hry. Děti i dospělí se ve stínu lip před kostelem pobaví u pohádky Sváťova dividla ve 13:30.  V Domě z Loubí představí svoji tvorbu amatérští umělci ze spolku SPOLU. Vernisáž začne ve 14 hodin. Celý den vám pro dobrou náladu bude hrát flašinetář a řemeslníci nabízet své výrobky.“ uvedla Věra Kmoníčková, ředitelka Muzea v přírodě Zubrnice.

Návštěvníkům muzea jsou zpřístupněny tři  okruhy – Historická vesnice, Zemědělská usedlost čp 61  a  Mlýnské údolí.  Lze si tak vybrat prohlídku s průvodcem podle vlastní chuti ve stanovených časech. Otevřeno je od 9.00 do 17.00.  Určitě doporučujeme k dopravě využít z Úštěka linku T32 autobusem Š706RTO a z Ústí nad Labem historickým vlakem T3, který je pro tento den posílen.

Ing. Petra Valíčková
pracovník vztahů k veřejnosti
Národní muzeum v přírodě, příspěvková organizace