Rubriky
Sport Zprávy

Čtvrtá výhra v řadě! Děčín si poradil s Jabloncem

Medvědi se po třech vyhraných venkovních duelech představili doma, kde potvrdili skvělou formu a porazili Jablonec i počtvrté v sezóně, tentokrát 4:1. Grizzly za vítězstvím nasměrovaly dvě branky Bohuslava Nowáka a tři body Aleše Macka.

Hned po půlminutě ujel jablonecký Michal Pavlů, ale Lukáš Lavinger ho vychytal. První gól zápasu vsítil Děčín a bylo to v čase 4:20. Bohuslav Nowák dostal od Aleše Macka nabito na ose hřiště a propálil brankáře – 1:0. V 17. minutě nastřelil Pavlů tyč a po odrazu od ní se skvěle zorientoval Lavinger, jenž stačil pokrýt puk před dorážejícím útočníkem. V 19. minutě, při signalizované výhodě, našel Tomáš Faigl najetého Daniela Volrába, jenže proti němu zasáhl Tomáš Horák. V poslední minutě první třetiny měl ještě šanci David Tůma, který střílel z mezikruží, avšak gólman se stihl přesunout.

V čase 23:01 šli Medvědi do dvoubrankového vedení. Aleš Macek se prosadil přesným švihem z hranice kruhu – 2:0. Další gól přidali Grizzly v čase 31:46. Bohuslav Nowák vybruslil od zadního mantinelu a následnou střelou zápěstím zamířil přímo mezi betony brankáře – 3:0. Ve 36. minutě pálil z dobré pozice Pavel Gottfried, ovšem těsně minul. Ve 39. minutě jel sám na gólmana Tomáš Brokeš, jenže zakončit se mu nepovedlo. V té samé minutě, při přesilové hře, se po nahození Adama Charváta a následné teči, otřel kotouč o tyčku.

V čase 43:22 nabral od středního pásma rychlost David Černý, dostal se až k brankáři, kterého překonal pokusem na bližší tyč – 4:0. Ve 46. minutě jeli dva na jednoho Jablonečtí, ale Matyáš Kačírek nabídku od spoluhráče promáchl. Asi o minutu později bleskově využili přesilovou hru hosté, když střela Lukáše Abrhama skončila až za Lavingerem – 4:1. Ve 48. minutě ujel obraně Tomáš Faigl, jenomže ho vychytal Jakub Jelínek. V 51. minutě se dostal při vlastním dvojnásobném oslabení do samotného úniku David Tůma, nicméně s jeho blafákem si Jelínek poradil. Další změna ve skóre už nepřišla a Děčín se mohl radovat ze zisku tří bodů.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:1
(1:0, 2:0, 1:1)

Branky a asistence:
5. Nowák (Macek), 24. Macek (Loukota, Gottfried), 32. Nowák (Macek), 44. Černý (Volráb) – 47. Abraham

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Černý – Nowák, Gottfried, Macek

Sestava Jablonce:
Horák (44. Jelínek) – Pavlů (C), Kollert, Macurák, Abraham, Starý, Koutecký, Duschka – Bouřil, Maďar (A), Grešl – Kačírek, Jursa, Brokeš (A) – Foerster

Zdroj: HC Děčín