Rubriky
Sport Zprávy

„Při hře pět na pět jsme byli lepším týmem,“ pronesl Tomáš Faigl

Medvědi v utkání s Chomutovem předváděli aktivní výkon a vypracovali si řadu šancí. Plno možností měla i první formace, v jejímž centru nastoupil Tomáš Faigl. A právě úvodní branka Děčína padla jeho zásluhou. Třicetiletý útočník našel před bránou volného Davida Tůmu, pro kterého už nebyl problém dopravit puk do sítě. Nicméně ani postupně vypracované vedení 3:1 k výhře nestačilo.

Tomáši, jak moc mrzí úterní prohra s Chomutovem?
Mrzí to určitě dost. Myslím si, že jsme při hře pět na pět byli lepším týmem. Akorát nás poslední dobou trápí koncovka, hlavně ze začátku zápasu, kdy máme šance. Poslední třetinu jsme hráli často v oslabení a Chomutov nás prostě potrestal. Dal gól minutu před koncem a my už jsme neměli čas na to, abychom alespoň vyrovnali.

Koncovka nás trápila i v některých předchozích zápasech, co se s tím dá dělat?
Více střílet a více se tlačit do brány. Občas to překombinujeme, takže se snažit aspoň ze začátku posílat puky na branku, dát z toho dva nebo tři góly a pak už to půjde samo. V tréninku na tom pracujeme, ale mimo domácí utkání s Mostem nebo v Jablonci, kde jsme dali pět gólů, vstřelíme maximálně tři branky za zápas. Myslím si, že dopředu šance i sílu máme a doufám, že nám to začne víc padat.

Ve třetí třetině se Chomutov vrátil do hry díky přesilovkám, ve kterých dvakrát skóroval. Bavili jste se o tom, že si musíte dát pozor na takové situace?
Říkali jsme si, že Chomutov má dobré přesilovky a že má kvalitní hráče, kteří si umí nahrát a dát gól. Poslední zápasy jsme měli jednoho vyloučeného, ale včera těch faulů bylo víc. Nechci říct, jestli to byly zákroky na vyloučení nebo ne, ale ve třetí třetině jich bylo dost, i když nešťastných. A Chomutov nám z toho dal dvě branky. Takže nás to mrzí.

Opět jsme inkasovali rozhodující branku chvíli před koncem zápasu. Čím si to vysvětluješ?
V Jablonci posledních 10 minut bylo nahoru dolu a gól mohl dát každý. V Chomutově jsme chtěli poslední třetinu ubránit. Jelikož pak soupeř srovnal na 3:3, tak byl na koni a povedlo se mu vstřelit rozhodující branku. Myslím, že jejich čtvrtý gól byl trošku šťastný. K hráči se puk odrazil, ten vystřelil z jedničky mezi kruhy a padlo to do víka.

Ty jsi tentokrát nastoupil vedle Davida Tůmy a Michala Trávníčka v centru první formace. Jak se ti s nimi hrálo?
Hrálo se mi dobře. Stihli jsme jenom jeden trénink, který byl v pondělí. Kluci řekli, co ode mě tak nějak čekají a co mám dělat. Jsou to hráči se zkušenostmi, takže jsem se snažil jim to spíš nekazit.

Byl jsi u úvodní branky, když si našel volného Davida Tůmu…
Nějak se kotouč odrazil do rohu, já jsem to dával Brožákovi (Vladimír Brož), který vystřelil. Myslím, že trefil konstrukci branky, od které se puk odrazil ke mně. Viděl jsem, že je Tůmič (David Tůma) před bránou, tak jsem jenom naznačil střelu, přihrál mu a on z toho vsítil branku.

Čekají nás poslední dva přípravné zápasy, s Jabloncem a Vrchlabím. Na čem je podle tebe ještě potřeba zapracovat před začátkem ligy?
Určitě na produktivitě. A jinak si myslím, že bude dobré se zaměřit na oslabení, když jsme v nich teď inkasovali. A možná i na přesilovky, protože ty také rozhodují zápasy. Myslím si, že jsme v Chomutově hráli dobře celé utkání, když pominu oslabení. Takže jenom v tom pokračovat, tlačit se do brány a snažit se dát na začátku nějaké góly, abychom si trošku ulevili.

Zdroj: HC Děčín