Rubriky
Sport Zprávy

Ty Nichols zůstává v Děčíně

Také v novém ročníku Kooperativa NBL oblékne děčínský dres nejlepší „zloděj“ míčů loňské sezóny Ty Nichols. Tento stále pětadvacetiletý rozehrávač tak doplní sestavu Válečníků.

Mrštný hráč na pozici skórujícího rozehrávače přišel do Děčína v průběhu uplynulé sezóny a končil jí jako druhý nejlepší střelec týmu s průměry 28,2 minut, 15,7 bodu, 4 doskoky, 3,4 asistence a 2,5 zisku na zápas. Předchozí dva ročníky strávil v kosovském celku Prizren, kam se vracel i v začátku ročníku 21/22 po krátké albánské anabázi. V zápětí však přišla při otevřeném kontraktu nabídka z Děčína a tento 190 cm vysoký „štírek“ se stal Válečníkem.

Po povedeném angažmá v Kooperativa NBL si dával Ty na čas, přemýšlel o odchodu z ČR, měl i další nabídky z Kooperativa NBL, nakonec se však rozhodl vrátit do modrobílých barev a pokračovat tak ve své evropské stálosti. Ty stihl také 4 utkání v Alpe Adria Cupu, kde dosahoval průměry 15 bodů, 3,8 doskoku a 3,3 asistence. V české nejvyšší soutěži ho zbzrdila zlomenina ruky, jíž utrpěl v utkání s Ostravou a musel tak vynechat část nadstavby A2. Po rekonvalescenci se však dostal zpět velmi rychle a pomohl Děčínu výraznou měrou překonat předkolo play-off.

Ty Nichols: „V první řadě chci poděkovat lidem z klubu, a to jak vedení, tak i hráčům za přijetí mne zpět po prvním roce. Jsem nadšený, že se vracím a že můžeme navázat na naší práci. Vloni jsme měli spoustu dobrých zápasů, dosáhli jsme na play-off a ukázalo nám to, co můžeme dokázat. Vím, kdo v týmu zůstává, také už jsou oznámeny nové příchody a věřím, že budeme silný tým, mé cíle a ambice jsou na další rok vysoké. Byl jsem v kontaktu s pár klukama z týmu a cítíme to podobně. Nemůžu už se dočkat začít znovu s nimi makat. Let’s go Děčín!“