Rubriky
Sport Zprávy

„Naší ambicí je atakovat play-off příčky,“ prozrazuje manažer HC Děčín Jan Havlíček

A-tým dokončil první část letní přípravy. Do společného tréninku se vrátí začátkem srpna, kdy se hokejisté budou připravovat na ledě. Před novou sezónou pak odehrají 9 přátelských utkání. Jak to momentálně vypadá s kádrem, je v plánu ještě nějaké doplnění a jaké jsou ambice do nové sezóny? O tom všem hovořil Jan Havlíček, manažer HC Děčín.

Jaká je současná skladba kádru pro novou sezónu? A je v plánu ještě nějaké doplnění?
Kádr máme téměř kompletní, ale rádi bychom přivedli ještě jednoho zkušeného obránce a možná útočníka. Pevně věřím, že během srpna se pár hráčů na trhu ještě objeví, tak uvidíme. Hráče ale vybíráme dost pečlivě, především s ohledem na ekonomiku či vztah ke klubu.

Je možné, že by přišel i někdo v rámci střídavých startů z vyšší ligy, jak tomu bylo v loňské sezóně?
Pokud bude nějaké zajímavé jméno, tak se o tom budeme bavit, ale prioritou bylo zajistit kádr bez střídavých startů.

Podařilo se posílit o celkem dost zajímavá jména. Přišel mix zkušených a mladých hráčů. Panuje s posílením spokojenost?
Hráče, které jsme měli v hledáčku, tak se nám podařilo do kádru získat. V letní přípravě ale ještě žádný tým nic nevyhrál, takže se uvidí na ledě.

Zastavím se u Lukáše Nezbedy, který byl v loňské sezóně nejproduktivnějším hráčem v extralize juniorů. Jak se podařilo získat takového hráče?
Roli sehrálo především to, že chtěl hrát v jednom týmu s bráchou Tomášem. Naše nabídka ho oslovila a nechtěl čekat na nabídky na poslední chvíli.

V přípravě je i Štěpán Kuchyňka, který v loňské sezóně nehrál. Jak to s jeho angažmá u nás vypadá?
Štěpán se připojil během letní přípravy k týmu a chce se pokusit vybojovat si místo v kádru. Končil především z pracovních důvodů. Teď práci měnil a měl by na hokej více času. Uvidíme, jak se na něm pauza podepíše.

Jaká je situace kolem gólmanů? Je určené brankářské obsazení do nové sezóny?
Lukáš Lavinger podává dlouhodobě dobré výkony. Teď je po zranění, ale věřím, že se dokáže na sezónu dobře připravit. Věříme brankářům, kteří u nás byli v loňské sezóně, tedy i Ondřej Skokan a Petr Kácha. Když se Lukáš L. zranil a nastupoval Ondra S., vedl si také velice dobře. Na střídavý start bychom chtěli Davida Čermáka, který je naším odchovancem a chytá v Litvínově. Domnívám se, že vloni v brankářích problém nebyl.

2. liga je letos rozdělena na dvě konference, západ a východ. Vítáš tuto změnu?
Soutěž bude náročnější jak časově, tak finančně, ale konfrontace např. s Příbramí, Táborem, Kobrou a jinými bude zajímavá, protože s těmito celky jsme se dlouhé roky nepotkali. Navíc do play-off jde pouze 8 celků ze sedmnácti, takže v každém utkání půjde o hodně.

Už je znám rozpis zápasů a nečeká nás zrovna nejjednodušší start do soutěže. Jak důležité bude dobře vstoupit do nového ročníku?
Vstup do soutěže je vždy hodně důležitý a los nám opravdu nepřál. Ústí, Chomutov, Letňany jsou celky s ambicí na postup. Čeká nás velice těžký rozjezd, ale našlapané budou všechny týmy a nedá se moc vybírat.

Jaké budou ambice Děčína v nové sezóně?
Naší ambicí je atakovat play-off příčky, ale nečeká nás vůbec nic jednoduchého. Jiné cíle si ale dávat nemůžeme.

Zdroj: HC Děčín