Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Z auta zmizela kola
Děčínští policisté se zabývají krádeží kompletních kol z vozidla zaparkovaného v oploceném areálu v Děčíně. Pneumatiky i s disky v hodnotě 20 tisíc korun odcizil neznámý pachatel z vozidla pravděpodobně již v období od 10. února do 10. března. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, pátrají také po odcizených kolech.

Pod záminkou uskutečnění hovoru odcizil mobil
Dosud neznámý vítečník o tomto víkendu připravil mladého muže v Děčíně o mobilní telefon. Pod záminkou zapůjčení mobilu k uskutečnění hovoru vylákal od poškozeného mladíka jeho mobilní telefon, který mu následně sebral a odešel s ním pryč. Poškozený mladík na zloděje stačil zvolat, aby mu telefon vrátil. Zloděj se k mladému muži vrátil a udeřil jej pěstí do obličeje. Než se okradený mladík vzpamatoval, neznámý pachatel utekl z místa pryč i s jeho  mobilním telefonem. Děčínští policisté v současné době vyhodnocují kamerové záznamy a pátrají po pachateli trestného činu krádeže. V případě dopadení pachatele a uznání jeho viny před soudem, mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Odcizil ženě kabelku z nákupního vozíku
 Z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý neznámý lapka, který okradl ženu v obchodním domě v Děčíně 4. Zloděj využil chvíle nepozornosti, kdy žena měla svou kabelku položenu v nákupním vozíku vedle sebe a kabelku i s mobilním telefonem, peněženkou, platebními kartami a doklady odcizil. Poškozené byla způsobena škoda kolem 4800 korun.

Řídil pod vlivem alkoholu
 Policisté z Benešova nad Ploučnicí v  sobotu kolem jedné hodiny ranní zastavili  při dopravní kontrole 41letého muže, který řídil vozidlo Citroën. Řidič policistům předložil potřebné doklady a na výzvu se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní, s výsledkem 1,55 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda a v současné době je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Děčín 14. března 2022
prap. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence