Rubriky
Sport Zprávy

Děčín poprvé v sezóně porazil Bílinu a v dohrávce zapisuje tři body do tabulky

V dohrávce šestnáctého kola druhé hokejové ligy svedli souboj dva severočeští rivalové, a sice hokejisté Děčína a Bíliny. Bílinští se pyšnili tím, že v letošní sezóně čtyřikrát porazili Medvědy. V pátém utkání to už ale vyšlo Děčínu, který poprvé Draky porazil.

Ve druhé minutě hry šli do vedení Bílinští, když se mezi tři tyče trefil MAREK KONÁŠEK – 0:1. Děčín tak musel dohánět ztrátu. Netrvalo však dlouho a bylo vyrovnáno. Po střele DANIELA VOLRÁBA zapadl puk za záda Kliky a začínalo se opět od začátku – 1:1. V šesté minutě byl ve velké šanci Jan Smola, ale v dobrém postavení nezpracoval puk a nemohl tak skórovat. Po chvilce měli domácí možnost strhnout vedení na svou stranu, ale nabídnutou přesilovou hru nevyužili. Ve dvanácté minutě měl další velkou šanci Smola, ale tváří v tvář Klikovi neuspěl. Ve vlastním oslabení poslal Draky zpět do vedení VOJTĚCH KUBINČÁK – 1:2 a s Medvědy to nevypadalo dobře. A o chvilku později pro ně bylo hůř. PETR MAŠEK zužitkoval pas spoluhráče a bylo to 1:3.

Začátek druhého dějství patřil Děčínu. ROMAN CHLOUBA ve dvaadvacáté minutě z bekhendu prostřelil Kliku a Medvědi byli svému soupeři na dostřel jediné branky- 2:3. Poté měli děčínští hráči několik dalších šancí, ale ty opět zůstaly nevyužity. Bílinští tak stále drželi nejtěsnější možný náskok. Ve třiatřicáté minutě už ale hosté inkasovali a bylo vyrovnáno. ROMAN CHLOUBA propálil Kliku a začínalo se tak znovu od začátku – 3:3. V závěru se Medvědi dostali k další přesilové hře a tu už dokázali využít. Skóre poprvé na stranu Děčína strhl PAVEL ZAJAN a Bílina tak musela dotahovat ztrátu – 4:3.

Začátek třetí třetiny začal dvěma dobrými pokusy na obou stranách, oba gólmani však své klece uhájili. V jednapadesáté minutě nahodil puk před branku Bíliny PAVEL ZAJAN a jeden z bílinských beků si ho srazil do vlastní sítě. Medvědi tak vedli 5:3. Draci se několikrát snažili dostat se Děčínu na kontaktní branku, ale nevedlo se jim to. Nakonec se pak odhodlali k dlouhé powerplay, ale v poslední minutě třetí třetiny inkasovali šestý gól, když LUKÁŠ ZIKA dovezl touš do útočného pásma a tvrdou střelou trefil zcela prázdnou hostující klec – 6:3. Děčín tak poprvé porazil Bílinu v této sezóně a získal tři body.

HC Děčín – HC Draci Bílina 6:3 (1:3, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Volráb (Žižka, Smola), 22. Chlouba (Chrpa), 33. Chlouba (Janoušek, Chrpa), 39. Zajan (D. Kučera, Zika), 51. Zajan, 60. Zika (Kostourek) – 2. Konášek (Kubinčák, Čermák), 13. Kubinčák (Daniel), 14. Mašek (Uher, Romanov)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Blažek) – Kaltenböck, Arnold, D. Kučera, Žižka, F. Černohorský, Hocelík, V. Tůma – Kostourek, Chrpa, Zika, Chlouba, Harkabus, Zajan (A), Janoušek, Volráb (C), Faigl (A), Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín