Rubriky
Kultura Zprávy

Tyršfest bude zdarma

Na jednodenní hudební festival Tyršfest, který se koná v sobotu 18. září, se vstupné platit nebude. Původně přitom měla stát vstupenka 200 korun.

„Rozhodli jsme se, že po dlouhé době plné proticovidových opatření by měl mít možnost odpočinout si a pobavit se u skvělého programu úplně každý, a proto bude pro návštěvníky festival zdarma. Chceme po covidu dopřát lidem co nejvíce možností kulturního vyžití a podpořit tak v našem městě rozjezd kultury,“ vysvětluje náměstek primátora pro kulturu Martin Pošta s tím, že volný vstup celou akci navíc organizačně zjednodušuje.

„Vzhledem k tomu, že jsme si letošní květnový Labefest nemohli kvůli proticovidovým opatřením užít, investujeme všechnu svoji energii do Tyršfestu. Chceme, aby si lidé oddechli a pobavili se za oba festivaly dvojnásob. Proto jsme se rozhodli po dohodě s městem zrušit vstupné a dát možnost užít si tenhle hudební svátek naplno všem. Lidé si to po tom všem vážně moc zaslouží,“ dodává Igor Bayer z Děčínské sportovní, která má pořádání festivalu na starosti.

Jednodenní hudební festival Tyršfest se bude konat na Smetanově nábřeží v rámci Tyršova Děčína. V multižánrovém programu si to své najde úplně každý, na pódiu se vystřídá Lenka Filipová, Majk Spirit a Visací Zámek. Nechybí ani domácí scéna, návštěvníci se proto mohou těšit na The Remedy, Vomiště a a New Chapter.

Zdroj: Magistrát města Děčín