Hned na začátku první třetiny se do vedení dostali Medvědi. Ve druhé minutě hry se prosadil z dorážky ONDŘEJ SÝKORA – 1:0. Hned na to mohli hosté vyrovnat, ovšem Jakub Zdeněk tváří v tvář Lavingerovi trefil horní tyč jeho klece. V desáté minutě pak měl na holi další gól Tomáš Arnold, jenž už překonal Martina Pejsara, ale Tomáš Jungvirt včas zareagoval a puk od brankové čáry vykopl pryč. Nadále měly šance oba týmy, ale využít je nedokázaly. V závěru měl Děčín možnost přesilové hry, ale využít ji nedokázal. Do konce první části hry se tak už nic nestalo a poprvé do kabin se šlo lépe Medvědům, kteří v zádech měli jednobrankový náskok.

V jednadvacáté minutě se Draci dostali k vyrovnání a začínalo se znovu od začátku. VOJTĚCH KUBINČÁK si našel volný puk a střelou z prostoru mezi kruhy vymetl roh Lavingerovy klece – 1:1. V sedmadvacáté minutě po krásné kombinaci Děčína skóroval do prázdné klece ONDŘEJ SÝKORA a měl tak zaděláno na hattrick – 2:1. Strhl tak vedení zpět na stranu děčínského celku. O dvě minuty později už to bylo 3:1. Po Volrábově střele, kterou Pejsar vyrazil, se k dorážce dostal DOMINIK ŠELIGA, který už byl úspěšný. Vzápětí pak potrestal další vyražený puk Pejsara DANIEL VOLRÁB, jenž ho překonal mezi betony – 4:1. A stejný hráč se za chvíli trefil znovu a i on tak měl šanci dosáhnout na hattrick – 5:1. Druhá třetina tak vyzněla lépe pro Děčín, který si vypracoval čtyřbrankový náskok.

Úvod třetí třetiny znovu patřil Bílině. ONDŘEJ UHER dostal přesný pas a poté zblízka překonal Lukáše Lavingera – 5:2. A po chvilce Bílina znovu snížila a byla zpět v utkání. ZDENĚK FÁBRY uspěl sám před Lukášem Lavingerem – 5:3. V devětačtyřicáté minutě využil přesilovou hru VOJTĚCH KUBINČÁK, který tečoval pokus od modré čáry a dostal tak Draky na kontaktní gól – 5:4. Medvědi na tento gól dokázali odpovědět a ve dvaapadesáté minutě kličkou do bekhendu Pejsara překonal ADAM JANOUŠEK – 6:4. V samotném závěru pak ještě hattrick zkompletoval DANIEL VOLRÁB a na jeho trefu už Bílina nedokázala zareagovat – 7:4.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:4 (1:0, 4:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 2. Sýkora (Zajan), 27. Sýkora (Zajan, Gottfried), 29. Šeliga (Volráb, Faigl), 32. Volráb (Balcar), 38. Volráb (Faigl, Balcar), 52. Janoušek (Zajan), 59. Volráb (Faigl) – 21. Kubinčák, 41. Uher (Kolíček), 44. Fábry, 49. Kubinčák (Zdeněk)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Balcar, Kadlec, Kaltenböck, Arnold, Loukota, Černohorský – Faigl, Volráb, Šeliga – Zajan, Janoušek, Sýkora – Gottfried, Hruška, Ineman – Fojt, Stuchlý

Vendula Zdražilová, HC Děčín