Rubriky
Zprávy

Resslova a okolní ulice projdou rekonstrukcí

Povrch Resslovy ulice je po rekonstrukci vodovodu a kanalizace v provizorním stavu. Záměr uvést ulici do stavu, kdy by měly být asfaltové povrchy i na chodnících, se ale vedení města nelíbil, investice na tomto krátkém úseku by navíc měla vyjít na více než 9 milionů korun.

„Tato část města mezi vilami si rozhodně zaslouží mnohem důstojnější řešení, proto jsem požádal o přepracování a doplnění projektu. Město má také možnost zařadit projekt revitalizace celého území do projektů ITI a získat tak na celkovou revitalizaci území, které by zahrnovalo celou ulici Resslova, Na Úpatí, Na Vinici s přilehlými plochami, dotaci 85 procent,“ vysvětlil důvody současného stavu ulice náměstek primátora Tomáš Brčák.

Představou města je, aby v rámci projektu došlo ke kompletní rekonstrukci komunikací, včetně vydláždění chodníků žulovou dlažbou. Projekt by měl být připravený do konce roku a jeho samotná realizace by pak mohla proběhnout v příštím roce. Během projektové přípravy se uskuteční setkání s občany, kde jim bude projekt představen a jejich případné připomínky se pak do projektu zapracují.

„Omlouvám se za současný stav komunikace, chápu, že to není pro občany příjemné. Prosím je o trpělivost, změna, kterou zde plánujeme, navrátí celé čtvrti reprezentativní charakter a zlepší kvalitu života,“ doplnil Tomáš Brčák.

Zdroj: Magistrát města Děčín