Rubriky
Zprávy

Město koordinuje dopravní uzavírky, od 21. 6. začne oprava Tyršovy ulice

Autobusy budou přes Labské nábřeží jezdit až do začátku letních prázdnin. Původně se pro ně mělo nábřeží uzavřít již 21.6., nakonec ale došlo ke shodě nechat nábřeží kvůli školním spojům a celkově vyššímu počtu linek otevřené až do konce června. Od července do konce srpna, kdy má rekonstrukce vodovodu a kanalizace skončit, pak bude Labské nábřeží neprůjezdné jak pro osobní, tak i pro autobusovou dopravu.

V pondělí 21.6. začíná frézování povrchu na Tyršově ulici, a to od soudu až po Tyršův most. Město se rozhodlo využít uzavírku Labského nábřeží k opravě této komunikace, dojde i k úpravě autobusových zálivů. Tyršova ulice ale nebude pro dopravu uzavřena – frézování a opravy budou probíhat za provozu. S ukončením prací se počítá do 31.7. 2021.

Poté, co bude pro autobusy uzavřeno Labské nábřeží a budou probíhat práce na Tyršově ulici, autobusy sem nebudou zajíždět. Budou se otáčet na kruhovém objezdu na Masarykově náměstí a vracet se zpět na Průtah. Zelené autobusy (krajský dopravce) nebudou na Průtah zajíždět vůbec; tyto autobusy budou stavět u rybníka a poté pokračovat buď na Kamenickou ulici nebo na Nový most.

Tento týden proběhla za účasti vedení města další koordinační schůzka právě k dopravním uzavírkám. Mimo jiné na ní bylo jasně řečeno, že město nepovolí plánovanou opravu Nového mostu do doby, dokud nebude plně průjezdné Labské nábřeží.

„Jsme rádi, že se v našem městě investuje a opravuje. Snažíme se ovlivňovat stavební akce na území města, které jsou financovány z jiných zdrojů, než je městský rozpočet, aby na sebe navazovaly, což je příklad Labské nábřeží – Nový most. Navíc se snažíme uzavírek využívat k našim opravám – například na Labském nábřeží během uzavírky překládáme chodník, na Tyršově ulici, kde je nyní minimální provoz, opravíme povrchy a autobusové zálivy,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák.

Zdroj: Magistrát města Děčín