Rubriky
Zprávy

Labské nábřeží bude kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace uzavřeno několik měsíců

Od 3. května se pro osobní a nákladní dopravu uzavírá část Labského nábřeží. V úseku od via ferraty po křižovatku s Tyršovým mostem bude probíhat rekonstrukce vodovodu a kanalizace. Práce budou trvat do 31. srpna. Průjezd křižovatky z Tyršova mostu směr Dolní Žleb a směr Červený Vrch zůstane po celou dobu stavby zachován.

„Chápu, že pro řidiče bude znamenat tato uzavírka komplikace, nicméně rekonstrukci vodovodu a kanalizace v této lokalitě je nutné provést, je stará sto let a hrozí na ní havárie. Rekonstrukce, která bude technologicky velmi náročná, přispěje k rozvoji našeho města, navazovat na ni totiž bude v budoucnu revitalizace Labského nábřeží,“ říká primátor města Jiří Anděl.

Uzavření Labského nábřeží se dotkne také městské autobusové dopravy. V první fázi, tedy od 3.5. do 20. 6., bude průjezdnost autobusů zachována, od 21.6. do 8.8. neprojedou místem rekonstrukce ani autobusy. Jejich průjezd bude umožněn opět od 9.8. až do konce rekonstrukce. Průchod osob bude zajištěn vždy alespoň po jedné straně komunikace.

„Během uzavírky pracovníci Střediska městských služeb předláždí chodník po pravé straně směrem k Tyršovu mostu,“ říká náměstek primátora Tomáš Brčák s tím, že chodník je ve špatném stavu, proto město tyto dvě akce zkoordinovalo.

Při uzavírce Labského nábřeží povede objízdná trasa přes Nový most. „S Ředitelstvím silnic a dálnic jsme vyjednali, že oprava Nového mostu nezačne do té doby, dokud nebude Labské nábřeží opět průjezdné,“ dodává náměstek primátora. ŘSD v dubnu opravovala také povrchy v ulici Myslbekova a 2. polské armády, práce ale skončily 22. dubna.

Investorem akce je Severočeská vodárenská společnost (SVS). Práce provádí firma REKULTIVACE Ústí nad Labem.
Objízdná trasa: Tyršův most – ul. Tyršova – ul. Radniční – Masarykovo nám. – ul. Pohraniční – ul. 2. polské armády – Nový most – ul. Ústecká – ul. Předmostní.

Zdroj: Magistrát města Děčín