Rubriky
Zprávy

Přípravy očkovacího centra pokračují, otevře se nejdříve po Velikonocích

Nové očkovací centrum v budově ČVUT Děčín v Pohraniční ulici se otevře v týdnu po Velikonocích, případně v pondělí 12. dubna. Do té doby bude probíhat očkování proti onemocnění covid-19 ve stejném režimu v nemocnici, kde se denně naočkuje přes 200 dávek vakcíny.

„Přípravy otevření očkovacího centra v budově ČVUT pokračují. K posunutí termínu otevření došlo z důvodu zpoždění jedné z dodávek materiálu, bez kterého nešlo pokračovat v dalších pracích. Prostory bude moci Krajská zdravotní otevřít po instalaci IT rozvodů a techniky a bude-li potřeba, jsme připraveni s touto fází příprav pomoct i mimořádným nasazením pracovníků IT oddělení děčínského magistrátu, a to i v době velikonočních svátků,“ vysvětlil postup příprav Martin Pošta, náměstek primátora.

Zábor parkovacích míst pro očkovací centrum ve Fügnerově ulici začne platit až se zprovozněním centra. Do té doby bude i nadále fungovat očkovací místo v děčínské nemocnici.

„Kvůli posunutí předpokládaného termínu zprovoznění nových prostor nepřijdeme v žádném případě v Děčíně o vakcíny. Zdravotníci v nemocnici nyní denně naočkují přes 200 pacientů. Uděláme ve spolupráci s děčínskou nemocnicí a děčínským pracovištěm ČVUT vše, co je v našich možnostech, aby se očkovací centrum otevřelo co nejdříve a bylo připraveno na větší dodávku vakcín do kraje, která se očekává v druhé polovině dubna,“ doplnil Martin Pošta.

Zdroj: Magistrát města Děčín