Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Letošní ročník Tvoříme Děčín město odkládá, zaměří se na dosud nedokončené projekty

Zastupitelé schválili odložení letošního ročníku participativního rozpočtu Tvoříme Děčín o jeden rok, a to na rok 2022. Důvodem je nejen propad příjmů v souvislosti s pandemií covid-19, ale také řada dosud nedokončených projektů z minulých let.

„Jsem velmi ráda, že občané využívají možnost přicházet se svými projekty, jejich aktivit si velmi vážím. Právě proto se v letošním roce chceme zaměřit na to, abychom dokončili projekty z minulých let. Za roky 2018, 2019 a 2020 se připravuje ještě celkem 32 projektů a považujeme za důležité nejprve zrealizovat ty, které již občané v rámci participace vybrali,“ vysvětlila Anna Lehká, náměstkyně primátora.

Z prvního ročníku Tvoříme Děčín 2018 čekají na dokončení tyto projekty: Chceme se toulat v Březinách a Kultivace vnitrobloku v Zámecké ulici, jehož součástí jsou „Basketbalové koše pro Děčín“ a „Pohádkové dětské hřiště v centru Děčína“. Z ročníku 2019, kdy občané vybrali k realizaci 13 projektů, je ještě 10 z nich v realizaci, například Pítka na veřejném prostranství, Odpočinkové zóny v centru Podmokel, Revitalizace dětského hřiště před Atlantikem, Venkovní fitness nejen pro seniory, Úprava cestiček v lesoparku Bažantnice nebo Workoutové hřiště v Želenicích. V loňském ročníku bylo vybráno dokonce 19 projektů. Finance na realizaci projektů, které vzešly z tohoto ročníku, budou nárokovány letos z výsledku hospodaření roku 2020.

Zdroj: rodina.mmdecin.cz