Rubriky
Zprávy

Magistrát sjednotil úřední hodiny, chce předejít kumulaci lidí na úřadu

Od 1. února má magistrát sjednocené úřední hodiny. Současně apeluje na obyvatele, aby v době pandemie koronaviru návštěvu úřadu zvážili.

 „Pokud si lidé musí něco vyřídit osobně, doporučujeme naplánovat si návštěvu úřadu v méně frekventované úřední dny, tedy v úterý a ve čtvrtek. Zároveň prosíme, aby lidé nadále využívali možnost objednání termínu v rezervačním systému, nebo se na schůzce dohodli předem telefonem. V úředních hodinách bude na každém odboru vždy přítomen zástupce, který bude schopen podat zevrubné informace k problematikám toho kterého odboru. Konkrétní a speciální problematiky bude potřeba si předem domluvit, zejména pak v úterý a ve čtvrtek, kdy někteří úředníci plní také úkoly v terénu mimo úřad,“ říká tajemník magistrátu Jaromír Zajíček.

Objednat se na přesný čas přes rezervační systém mohou lidé na agendu motorových vozidel, evidenci řidičů, bodový systém, zadržení a vrácení řidičských oprávnění, registraci podnikatelů, obnovení živnosti, dále na agendu narození, sňatky, státní občanství, úmrtí, změna jména a příjmení, matriční opisy, občanské průkazy a cestovní pasy. Ten, kdo si potřebuje vyřídit jinou agendu, může se nejprve domluvit s příslušným úředníkem buď telefonicky nebo přes e-mail.

„Navíc magistrát nabízí možnost individuální návštěvy mimo úřední hodiny, ovšem po předchozí domluvě s konkrétním úředníkem,“ dodává tajemník magistrátu.

Veškeré potřebné kontakty najdou občané na webu města www.mmdecin.cz. Na webu je také aktuální přehled úředních hodin. Podatelna, recepce, pokladny, vidimace a legalizace a CZECH POINT jsou přístupné od pondělí do pátku vždy od 7:30 hodin. V pondělí a ve středu pak mohou lidé využít tyto služby do 17 hodin, v úterý, ve čtvrtek a v pátek do 14:30 hodin.

Ostatní odbory magistrátu jsou veřejnosti přístupné od pondělí do čtvrtka od 8 hodin, v pondělí a ve středu do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek pak do 13 hodin.

„Od takto nastavených úředních hodin si slibujeme, že se počty lidí, kteří si na úřadu potřebují vyřídit své záležitosti, více rozvolní a sníží se tak riziko vzájemné nákazy. Pokusme se, prosím, být ohleduplní jeden k druhému a trpěliví,“ říká primátor města Jiří Anděl.

Úřední hodiny – odbory magistrátu

Pondělí       8:00 – 17:00

Úterý          8:00 – 13:00

Středa        8:00 – 17:00

Čtvrtek        8:00 – 13:00

Úřední hodiny – podatelna, recepce, pokladna, vidimace a legalizace (ověřování podpisů a listin), CzechPOINT

Pondělí      7:30 – 17:00

Úterý         7:30 – 14:30

Středa       7:30 – 17:00

Čtvrtek       7:30 – 14:30

Pátek        7:30 – 14:30

Zdroj: Magistrát města Děčín