Rubriky
Sport Zprávy

75 let děčínského basketbalu

BK ARMEX Děčín připravoval oslavy 75 let děčínského basketbalu ve výraznějším rázu, leč situace tomu nepřála. Klub poskytuje online kontakt svým příznivcům v mnoha směrech, který sice nenahradí osobní účast, ovšem vzhlížení ke světlejším zítřkům a fungování v dané situaci se snaží využít maximálně.

Velkým dárkem fanouškům k pěknému výročí jsou nové webové stránky A-týmu, jež jsou v provozu od léta. Logo s výroční tématikou bylo dalším počinem a používáno nejen na tomto webu, ale i na dalších materiálech. Jedním z fyzických dárků je stolní hra, jíž vydal klub jako první z basketbalového prostředí a která je od Vánoc v nabídce klubových produktů, skýtá 120 otázek spojených nejen s historií, osobnostmi a hráči, ale také se zajímavostmi z děčínského basketu. Hra je unikátní a je propojena s mobilní aplikací, skýtá figurky, hrací desku, kostky a hromadu zábavy.

Novinkou je pak Brožura, která se věnuje především historicky nejúspěšnějšímu období mezi lety 2015 a 2020, obsahuje sedm zázraků, rozhovory a také seznam všech Válečnic a Válečníků z děčínských mládežnických celků v aktuálním složitém ročníku. Věříme, že limitovaná edice Brožur je čtivým svižným průvodcem pro všechny příznivce našeho klubu a potěší mnoho sportovních duší.

Samotná publikace je již k zakoupení v klubovém fanshopu na webu za 99 Kč. Klub navíc připravil tři limitované akční balíčky, které obsahují Brožuru a stolní hru, respektive knihu Příběh BK Děčín vydanou před pěti lety k sedmdesátiletému výročí.

Balíček 1 za 690 Kč – obsahuje: Brožuru 75 let + Stolní hru Válečníků

Balíček 2 za 199 Kč – obsahuje: Brožuru 75 let + knihu Příběh BK Děčín

Balíček 3 za 750 Kč – obsahuje: Brožuru 75 let + Stolní hru Válečníků + knihu Příběh BK Děčín

Slovo autora Brožury Jindřicha Strašnova:

„Je tu pro vás pozvání. Pojďme se vrátit na chvíli do časů minulých. Pojďme zkusit v onom návratu zapomenout, že mnohé nemůžeme! Proč to jen neříci? Zkrátka, stýská se nám. A jistě i vám! Po basketu, po tak dříve obyčejné věci, jako je „sebrat se a jít v sobotu do haly“… Stýská se nám po vás, po té početné a zvláštně fascinující rodinné komunitě, kde jsme byli v jakési permanentní podpoře společných emocí a v pocitu bezpečí…Říká se, že vzpomínání vyvolává převážně smutek, opovrženíhodnou nostalgii a prohlubuje pocit nespokojenosti (tak to by nám ještě scházelo). Ale není to tak docela. Nostalgie je směsice zvláštních pocitů, mezi nimiž je nemalou měrou zastoupena radost. V knížečce, vonící ještě nezaschlou „tiskařskou černí,“ která právě přistála v útrobách Maroldovky, je té radosti popsáno mnoho. Poprávu. Je to proto, že mapuje období posledních pěti let od výročí, kdy jsme slavili sedmdesát let od založení basketbalového klubu. Bylo to výjimečných pět let. Mimořádných! A došli jsme téměř na vrchol! Prožili jsme čtyři finále naší nejvyšší basketbalové soutěže. Je nesporné, že jsme tím o stupeň posunuli kredit nejen klubu, ale pochopitelně v propagaci i města. Ostatně, máme ho v názvu. Je potřeba, obzvláště dnes, to říci nahlas…

Naše vzpomínky, mé i tvé, nejsou nahrány na DVD a nelze si je přehrát. Lidská paměť je prchavá a proměnlivá a každý z nás má tak svůj subjektivní prožitek. A protože paměť je sbírka obrazů, z nichž některé vyblednou a jiné se uchovají jen zčásti, je tu psané slovo. Projděte si tedy ony události tak, jak se staly… Hezké čtení!

(Omluva za to, že povídání vyšlo s mírným zpožděním, příčina je navýsost zřejmá  – „odporný  vis maior“)     -jis-

Zdroj: BK Děčín