Rubriky
Sport Zprávy

Dnes odveta proti Kolínu

Letošní ročník Hyundai Českého poháru mužů se odehraje pouze mezi týmy Kooperativa NBL a jeho herní plán byl kvůli pandemické situaci změněn. Los určil v osmifinále týmu Děčína za soupeře Kolín, jenž předvádí v letošní sezóně skvělé výkony a momentálně se pohybuje na 3. místě tabulky. Tam vystřídal po pondělní dohrávce tým USK Praha, který doma porazil jasně  93:77 (nejlepší střelci Kolína: Wallace 23, Číž 22, Skinner 18).
Zápas v Kolíně oslabení Válečníci (chyběli Grunt a Ježek) skvěle rozjeli a první čtvrtku vyhráli 16:22, domácí však postupně přebírali iniciativu, a v koncovce se mohli spolehnout především na své Američany, kteří třemi trojkami v řadě zařídili šestnáctibodovou výhru.

Jak Lee Edward Skinner, tak Devante Wallace patří mezi lídry Kolína, když prvně jmenovaný zaznamenává v průměru 17,4 bodu na utkání, k tomu přidává takřka 10 doskoků a 3 asistence. Wallace má průměr 15,3 bodu na zápas (jeho oblíbenou parketou je střelba za tři body, kde má úspěšnost 40%). Nejlepším skórerem Kolína je však rozehrávač Adam Číž, který dává 19,6 bodu, připisuje také přes 7 asistencí a má pět doskoků na utkání. Dvojciferným střelcem je ještě Filip Novotný (12,5), veteráni David Machač a Jiří Jelínek dávají 9,7 bodu, respektive 7,8 bodu.

Hyundai Český pohár vyvrcholí turnajem Final 8 od středy 10. 2. do neděle 14. 2. v tzv. bublině v areálu nymburského sportcentra. Postup na závěrečný turnaj mají automaticky čtyři nejlépe umístěné týmy předčasně ukončené Kooperativa NBL 2019/20 a čtyři vítězové osmifinálových duelů.
Výsledky dalších prvních zápasů osmifinálových dvojic: Sluneta Ústí nad Labem – USK Praha 76:91, NH Ostrava – Basket Brno 76:94, Královští sokoli – Olomoucko 102:63.

Do utkání by už měla zasáhnout nová posila Děčína, srbský pivot Nikola Šćekić, který přichází z makedonského celku KK CRN Dream Struga a se svými 216 cm a 110 kg by měl výrazně pomoci Válečníkům v soubojích pod oběma koši (více zde). Na válečnickou soupisku byl přidán také teprve šestnáctiletý odchovanec Sokola Pražského Adam Růžička, který dostane šanci bojovat o své místo v sestavě. Zdravotní stav kádru je po návratu Jakuba Skaličky v pořádku. Otazník visí nad nominací v souvislosti s drobnějšími zraněními několika hráčů, trenér tak bude o nominaci rozhodovat až v den utkání.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Do odvety jdeme s tím, abychom Kolín potrápili ještě víc, než v posledním zápase. Minule se nám povedlo ubránit Číže a v této obraně chceme pokračovat. Velké problémy nám budou dělat Wallace se Skinnerem, kteří hrají ve výborné formě.“
Lukáš Bobek, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu hrajeme odvetu Českého poháru s Kolínem. Do zápasu vstoupíme se šestnácti bodovým mankem, ale uděláme vše pro to, abychom vyhráli a zároveň postoupili na Final 8. Musíme opět odvést dobrou práci na kolínském lídrovi Čížovi a k tomu zastavit americké duo Skinner a Wallace. Důležitý bude obranný doskok, se kterým jsme měli v Kolíně problémy.“

Vzájemný zápas v zákl. části KNBL:
BK ARMEX Děčín – BC Geosan Kolín 75:105
Šiška 21, Pomikálek 17, Kroutil 8 – Číž 32, Skinner 15, Machač 15.
Vzájemný zápas v osmifinále ČP:
BC Geosan Kolín – BK ARMEX Děčín 92:76 
Skinner 25, Wallace 22, Petráš 13 – Žikla 20, Šiška 15, Pomikálek 12.

Podrobný rozpis soutěže naleznete ZDE.

Odkaz na live stream ZDE.

Odkaz na live statistiky ZDE.

Komisař: Ringsmuth Zdeněk

Rozhodčí: Kec Jakub, Vošahlík Marek, Pokorný Štěpán

ONLINE BULLETIN ZDE

Zdroj: BK Děčín