Rubriky
Sport Zprávy

Královští Sokoli vs BK Armex Děčín

Také ve 2. kole nového ročníku Kooperativa NBL budou Válečníci hrát na palubovce soupeře, kterým tentokrát bude tým Hradce Králové. Ten v minulé, nedohrané sezóně, skončil po základní části na 9. příčce, tedy hned za Děčínem, s bilancí 6 výher a 16 porážek. V nadstavbě pak přidal další dvě výhry, ale následně zasáhla celou společnost opatření kvůli koronaviru a soutěž byla předčasně ukončena.

Královským sokolům se podařilo udržet velkou část kádru a trenér Peterka tak může nadále počítat se zkušenou zahraniční osou Lošonský, Sedmák, Stamenkovič a Barac. Tu pak doplňují zkušenější borci Ondřej Peterka, ex-děčínský Halada, Koloničný a dále mladší Kantůrek s Mrázem. Novými tvářemi jsou rozehrávači Jiří Šoula a Lukáš Brožek. Z kádru odešli Pekárek a Tresač, kariéru ukončili Petr Andres (stal se kondičním trenérem) a Tomáš Mahler.

Válečníci se v přípravě utkali se Sokoly hned dvakrát a oba duely vyhráli. Hradec Králové se poměřil také s polským celkem Górnik Wałbrzych, jemuž podlehl 85:73, následně ale porazil Olomoucko 81:89. Poté absolvoval dvojzápas s Kolínem, který vyhrál v Hradci ve druhém prodloužení 107:109, ale v Kolíně pro změnu slavili hráči Sokolů 75:92. V dalším přípravném duelu hostil Hradec Králové celek Pardubic a prohrál 75:88.

V první ligovém kole padli Válečníci na půdě Olomoucka 91:77. Naopak Královští Sokoli vstoupili do Kooperativa NBL vítězně na palubovce NH Ostrava, kde zvítězili 66:73 (nejlepší střelci Sokolů: Lošonský 23, Sedmák 15, Halda 10, Stamenkovič 10).

Vzájemné zápasy v přípravě:
Královští sokoli Hradec Králové – BK ARMEX Děčín 73:80
Šoula 22, Lošonský 15, Mráz 13 – Šiška 13, Ježek 12, Grunt 11.
BK ARMEX Děčín – Královští sokoli Hradec Králové 94:88
Pomikálek 26, Šiška 25, Kroutil 15 – Lošonský 18, Sedmák 14, Šoula 14.

Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „V Hradci Králové čekáme těžký zápas. Zkušená sestava je delší dobu pospolu, umí si velmi dobře půjčit míč, a to nám bude dělat problémy. Chceme předvést lepší výkon, než v našem posledním zápase.“

Tomáš Pomikálek, křídlo BK ARMEX Děčín: „První zápas sezóny nám nevyšel a myslím si, že všichni to cítíme a chceme to napravit. Se Sokoly jsme hráli již dvakrát v přípravě a i když nebyli v kompletní sestavě, doufám, že opět dokážeme uspět. Osobně to beru jako povinnost.“

Zdroj: BK Děčín